Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvietis izcīnījis MMA pasaules čempiona titulu

Pagājušajās brīvdienās Vācijas pilsētā Dūrenā, Latvijas MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (15-4) piecu raundu titula cīņā ar vienbalsīgu tienešu lēmumu uzveica Antunu Račiču (18-8-1) no Horvātijas, kļūstot par vakantās Superior FC organizācijas 62 kg kategorijas (bantamweight) pasaules čempionu, informē portāls www.balticevents.info

Šī nebija pirmā reize, kad Latvijas sportists cīnījies šajā organizācijā. Pagājušajā gadā Skrīvers pieņēma pēdējā brīža titula cīņu (piecas dienas pirms pasākuma) par Superior FC pasaules čempiona jostu svara kategorijā līdz 66 kg, tādējādi pārejot vienu svara kategoriju augstāk. Toreiz viņš aizraujošā cīņā piekāpās Maksa Kogas (17-4) priekšā.

Šoreiz tukumniekam tika piedāvāta titula cīņa viņa ierastajā svara kategorijā, kā arī pienācīgs sagatavošanās laiks. Viņš cīnījās ar 26 gadus veco Račiču, kurš ir labākais vieglākā svara cīkstonis Balkānu reģionā, kā arī viens no šīs svara kategorijas labākajiem cīkstoņiem Eiropā.

Jau no pirmās minūtes kontroli pār cīņu uzņēmās Skrīvers, neļaujot pretiniekam ne mirkli sajusties ērti, skaisti apstrādājot Račiču no dažādiem leņķiem, un parādot pasaules līmeņa cienīgu rezultātu. Vienīgais horvāta glābiņš bija nogādāt latvieti parterī, taču arī tur viņš cieta neveiksmi. Edgars dominēja visus piecus raundus un guva uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

Ar šo uzvaru Skrīvers nokļūst soļa attālumā no pasaulē vadošās MMA organizācijas UFC. Jāpiebilst, ka nu jau gadu Skrīvers uzturas Zviedrijā, kur trenējas kopā ar tādām UFC zvaigznēm kā Aleksandru Gustafsonu (17-4), Rezu Madadi (14-5) un vairākiem citiem.

Zīmīgi, ka UFC  jau cīnās cits Latvijas cīkstonis Mihails Cirkunovs, kurš svētdien Ericsson Globe arēnā Stokholmā tiksies ar Šveices sportistu Volkanu Ezdemiru. 

Patlaban 30 gadus vecais Cirkunovs uzvarējis visās četrās UFC cīņās, turklāt neoficiāli viņš tiek uzskatīts par vienu no tiem cīkstoņiem, kurš nākotnē varētu pretendēt uz čempiona titulu savā svara kategorijā.

 

Top komentāri

nopietna problēma
n
Vai šimējam arī dos valdības prēmiju kāBr iedim jeb uzskatīs par neizdevušos ...
amatieris
a
Apsveicu cīkstoni un mūs visus, ka latvieši ir starp labākajiem arī šajā sporta veidā! LATVIJA VAR!
Jantariks un Co
J
Nopietnais problēmai - Nedosim neko. Mums, pašiem šeit tagad priekšvēlēšanu cīņa, par lobējamām nozarēm un ražotnēm. Kas, domājiet, ka tur maza nauda vajadzīga ? Mums jākaujās par ietekmi pie Siles ! Par treknākajiem 20 %. Bet Jūs ar saviem Latvijas lepnumiem uzmācāties ! Mēs, Siles vepri, esam Jūsu vienīgais lepnums. It sevišķi es !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi