Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Latvijas čempionātā slēpošanā startēs arī biatlona leģenda Bricis

Nedēļas nogalē Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais pirmais posms distanču slēpošanā, kam būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss.

Baltijas valstu distanču slēpotājiem konkurenci vidējās distancēs (5km sievietēm un 10km vīriešiem) sastādīs ne tikai kupls pašmāju biatlonistu pulks ar karjeru jau beigušo Ilmāru Brici priekšgalā, bet arī vadošie Lietuvas biatlonisti, kuru rindās redzēsim Diānu Rasimovičūti un arī Tomasu Kaukenu, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Jau ierasts, ka slēpošanas un biatlona komplekss Priekuļi, uzņem kādu no Latvijas čempionāta posmiem distanču slēpošanā. Pēdējos četrus gadus valsts čempionātam ir bijis arī FIS statuss, tā kā šoreiz būs pusapaļa jubileja, jo šādā starptautiskā rangā Priekuļos čempionāts norisināsies piekto gadu pēc kārtas. Arī iepriekšējās reizes distanču slēpotājiem konkurenci ir sastādījuši biatlonisti, taču šoreiz par šo posmu slēpotāju ar plintīm uz muguras interese ir vēl lielāka. Uz Priekuļu posmu ir pietiekušies lielākā daļa pašmāju biatlonistu, piemēram, talsinieki pilnā sastāvā, kā arī vairāki pārstāvji no Lietuvas izlases.

Pēdējā pusgadā otrais starts Priekuļos Latvijas čempionātā sanāks mūsu titulētājam biatlonistam Ilmāram Bricim, kurš septembra beigās piedalījās valsts čempionātā rollerslēpošanā. Interesanti, ka FIS sacensībās gan vīriem, gan dāmām būs pārstāvēta viena ģimene, jo sieviešu konkurencē startēs pazīstamā lietuviešu biatloniste un Ilmāra sieva Diāna Rasimovičūte-Brice, kura četras reizes olimpiskajās spēlēs ir bijusi trīsdesmitniekā un reizi pasaules kausa posmā desmitniekā. Uz starta izies arī pēdējās divās sezonās strauji progresējušais lietuvietis Tomass Kaukens, kurš 2013.gadā pasaules čempionātā trīs distancēs bija labāko trīsdesmitniekā, taču šogad nav priecējis līdzjutējus ar augstiem rezultātiem.

Pērn konkurence Priekuļu posmā bija visspēcīgākā, kāda jebkad bijusi, jo piedalījās spēcīgās Kanādas U23 un junioru grupas pārstāvji, tādējādi mūsējiem nācās palikt daudz tālākās vietās nekā parasti. Vislabāko rezultātu no mūsējiem abas dienas sasniedza biatlonists Edgars Piksons, kurš savā mājas trasē pirmajā dienā 10km klasikā bija 11.vietā, bet otrajā dienā 10km brīvajā stilā ieguva trešo vietu. Pērn labākais no slēpotājiem bija Indulis Bikše, kurš abas dienas tikai nedaudz piekāpās Edgaram Piksonam. Kopā ar Induli slēpotāju godu centīsies spodrināt olimpietis Jānis Paipals, kuram pēdējā laikā augstu rezultātu nav un kurš noteikti gribēs sevi apliecināt.

Sestdien FIS sacensībās vīrieši veiks 10km un sievietes 5km klasiskajā stilā ar intervāla startu, bet svētdien tā pati distance būs jāveic brīvajā stilā. Abas dienas pēc FIS startiem un Latvijas čempionāta pieaugušajiem, junioriem un senioriem, par valsts čempionāta medaļām cīnīsies vairāku jauniešu grupas pārstāvji. Svētdien sacensību noslēgumā trešo sezonu pēc kārtas norisināsies FANS tautas slēpojums ar 5km dāmām un 10km vīriešiem brīvajā stilā.

Abas dienas sacensību sākums plkst.11.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi