Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas kamaniņu sportistiem trīs vietas pasaules čempionāta pirmajā desmitniekā

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Latvijas pārstāvji tika pie trim vietām pirmajā desmitniekā divnieku un vīriešu sacensībās. Vislabāk Latvijas sportistiem veicās divniekos, kur brāļi Juris un Andris Šici izcīnīja sesto vietu, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās desmitajā pozīcijā 23 pāru konkurencē.

Brāļi Šici abos braucienos uzrādīja sesto laiku, summā par 0,616 sekundēm zaudējot uzvarētājiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Ārltam no Vācijas. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš čempioniem piekāpās par 0,747 sekundēm. Uzvarētāji par 0,200 sekundēm apsteidza citus vāciešus Toniju Egertu un Sašu Benekenu, bet trešie bija austrieši Andreāss un Volfgangs Lingeri.

Ceturtdienas priekšsacīkstēs, kurās bija jāstartē tiem sportistiem, kuri nav Pasaules kausa līderu grupā, lai noskaidrotu starta numurus sacensībās, Gudramovičs/Kalniņš bija piektā ātrākā starp 13 ekipāžām. Brāļiem Šiciem priekšsacīkstēs nebija jāstartē, bet viņi aizvadīja oficiālos treniņbraucienus, kuros viņi uzrādīja sesto labāko laiku no desmit ekipāžām.

Tikmēr vīriešu sacensībās labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Inārs Kivlenieks, kurš ierindojās devītajā vietā. Viņš ar desmito un astoto labāko laiku braucienos summā par 0,806 sekundēm zaudēja uzvarētājam Fēliksam Loham no Vācijas. Aiz Loha labāko četriniekā iekļuva vēl trīs Vācijas pārstāvji.

Pieredzējušais Mārtiņš Rubenis sacensības noslēdza 12.vietā 0,953 sekundes aiz uzvarētāja, bet Kristaps Mauriņš ierindojās 26.pozīcijā 41 sportista konkurencē, netiekot pie iespējas piedalīties abos braucienos, kuros startēja 25 labāko rezultātu īpašnieki pēc pirmā brauciena rezultātiem. Uzrādītais rezultāts ļāva Mauriņam ieņemt augsto piekto vietu pasaules U-23 čempionāta ieskaitē. Šajā ieskaitē startēja 13 sportisti, bet labākais bija Dominiks Fišnallers no Itālijas, kuram galvenajā ieskaitē 16.vieta. Priekšsacīkstēs Rubenis bija ceturtais, bet Mauriņš izcīnīja septīto vietu 26 dalībnieku konkurencē. Savukārt Kivlenieks līderu grupas treniņos ieņēma 14.vietu no 15 dalībniekiem.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika sacensības aizvadīs sievietes, kā arī notiks komandu stafete. Čempionātā veselības problēmu dēļ nestartē Latvijas labākā kamaniņu braucēja Maija Tīruma.

Latvijas sportisti līdz šim pasaules čempionātos izcīnījuši desmit medaļas, no kurām sešas - pēc valsts neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2015.gadā pasaules čempionāts notiks Siguldas trasē. Pasaules kausa laikā sportisti šosezon sacenšas deviņos posmos, no kuriem aizvadīti septiņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi