Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas kērlingistes zaudē Ķīnai un iespēju nokļūt Sočos

Latvijas sieviešu kērlinga izlase Vācijā notiekošā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra piektajā mačā piektdien piekāpās Ķīnai, zaudējot izredzes izcīnīt ceļazīmi uz nākamgad gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm.

Latvijas valstsvienība piekāpās pretiniecēm ar 5-8.

Mača pirmā daļa starp abām komandām aizritēja punkts punktā, un pēc pirmajiem pieciem endiem rezultāts bija 3-2 par labu Latvijai. Nākamajā endā Ķīnai izdevās gūt divus punktus un pirmo reizi šajā cīņā izvirzīties vadībā. Tomēr jau nākamajā endā Latvija punktu atguva un panāca neizšķirtu (4-4), bet pēc tam ķīnietes guva trīs punktus, panākot 7-4 pirms pēdējiem diviem endiem.

Mača atlikušajā laikā latvietēm neizdevās lauzt cīņas gaitu un nācās samierināties ar zaudējumu.

Sestdien Latvijas valstsvienība centīsies apturēt Čehiju, kas līdz šim četrās spēlēs izcīnījusi divus panākumus.

Kā zināms, Latvijas izlase Soču atlases turnīra pirmajā mačā izcīnīja panākumu, ar 8-7 pieveicot Itāliju, bet nākamajos divos mačos ciestas neveiksmes - 4-7 pret Norvēģiju un 7-8 tikai papildu endā pret Vāciju. Savukārt ceturtdien latvietes pamanījās izsēt 7-4 vadību un piekāpties Japānai ar 7-9.

Savukārt Ķīna vispirms ar 8-7 pieveica Vāciju, bet pēc tam guva vēl divas uzvaras, ar 10-6 uzvarot Čehiju un ar 9-3 pieveicot Norvēģiju.

Pēc piecām spēļu kārtām kopvērtējuma līderes ar četrām uzvarām tikpat mačos ir Ķīna un Japāna. Pa diviem panākumiem četrās spēlēs ir Čehijai un Vācijai, bet piektajā vietā seko Norvēģija ar divām uzvarām piecās spēlēs. Sestajā pozīcijā ar vienu uzvaru piecās cīņās atrodas Latvija, bet Itālijas rēķinā zaudējumi visās četrās spēlēs.

Pēc viena apļa turnīra labākās trīs komandas kvalificēsies izslēgšanas cīņām, pēc kurām pirmās divas nodrošinās dalību Soču Olimpiādē, kur tās jau gaida Krievija, Zviedrija, Šveice, Lielbritānija, Kanāda, ASV, Dānija un Dienvidkoreja.

Par sieviešu turnīra galveno favorīti var uzskatīt Ķīnas komandu, kuras kapteine Binjui Vana 2009.gadā triumfēja pasaules čempionātā, bet Vankūveras Olimpiādē ieguva bronzu. Tikmēr Vācijas kapteine ir pieredzējusī Andrea Šepa, kura pasaules čempionātos uzvarējusi 1988. un 2010.gadā.

Latvijas izlasi pārstāv Jelgavas Kērlinga kluba (JKK) komanda ar kapteini Ivetu Stašu-Šaršūni, kas sezonas sākumā uzvarēja speciālā kvalifikācijas turnīrā.

Latvija olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā iekļuva pēc starta šī gada pasaules čempionātā, kas notika Rīgā, mājiniecēm paliekot pēdējā, 12.vietā. Tāpat Latvija pasaules čempionātā piedalījusies arī 2010.gadā, un abos šajos turnīros valsti pārstāvēja tieši Stašas-Šaršūnes komanda.

Kā ziņots, šī gada Eiropas čempionātā Latviju novembra beigās pārstāvēja valsts čempionvienība Nicoll, kuras kapteine ir Evita Regža, izcīnot septīto vietu un kvalificējoties nākamā gada pasaules čempionātam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi