Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas peldētāji divreiz labo Latvijas rekordu 50 metros tauriņstilā

Latvijas peldētāji Romans Miloslavskis un Andrejs Dūda pasaules čempionātā Romā svētdien dažu minūšu laikā divreiz labojuši Latvijas rekordu neolimpiskajā distancē 50 metros tauriņstilā.

Startējot priekšsacīkstēs, Miloslavskis uzvarēja savā priekšpeldējumā finišēja pēc 24,05 sekundēm, Pāvela Kondrahina rekordu labojot uzreiz par 0,74 sekundēm. Bet jau dažas minūtes vēlāk Dūda rekordu laboja vēl par 0,02 sekundēm – 24,03.

Nākamajā peldējumā startēja Kondrahins, taču viņam rekordu atgūt neizdevās. Pāvels finišēja pēc 24,20 sekundēm, bet vēlāk tika diskvalificēts.

Distances kopvērtējumā 204 dalībnieku konkurencē Dūda ieņēma 40.un Miloslavskis 42.vietu. Pusfinālam kvalificējās 16 labākie. Sešpadsmito labāko rezultātu sasniedzaGreiems Mūrs no Dienvidāfrikas – 23,48 sekundes.

Ātrākais priekšsacīkstēs bija viņa tautietis Rolands Šūmans – 22,90 (jauns čempionātu rekords).

Miloslavskis pieteikts vēl arī 100 un 200 metru brīvā stila, kā arī 100 metru tauriņstila peldējumiem. Kondrahins startēs arī 100 metros tauriņstilā un 50 metros uz muguras, Dūda – 50 un 100 metros brīvajā stilā, 100 metros tauriņstilā, kā arī 50, 100 un 200 metros uz muguras.

Trīs distancēs peldēšanā uz muguras startēs Konstantīns Blohins. Latvijas komanda pieteikta 4x100 metru kombinētajā stafetē, liecina Latvijas Peldēšanas federācijas informācija.

Pagaidām lielāko pārsteigumu Romā sagādāja pasaules un olimpisko spēļu čempions korejietis Tae Kvan Parks, kurš savā kroņa disciplīnā 400 metru brīvā stila priekšsacīkstēs uzrādīja tikai 12.rezultātu un nespēja kvalificēties svētdienas finālam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi