Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LNSP atbalsta 250 000 latu piešķiršanu naudas balvām par izciliem sasniegumiem sportā

Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) trešdien atbalstīja 250 000 latu piešķiršanu naudas balvām par izciliem sasniegumiem sportā 2010. gadā, aģentūru BNS informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

LNSP atbalstīja padomes priekšsēdētāja un izglītības ministra Rolanda Broka priekšlikumu par naudas piešķiršanu šīm vajadzībām. Lēmums pieņemts, izvērtējot sporta federāciju pieteikumus, balstoties uz IZM kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Sporta federāciju padomi sagatavotajiem priekšlikumiem un ievērojot diferencētu pieeju naudas balvu apmēra noteikšanai no Ministru kabineta 2005. gada 25.oktobra noteikumos Nr.787 "Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru" noteiktās maksimālās naudas balvas apmēra.

Pasaules čempioni pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās naudas balvu saņems 100 procentu apmērā, par sasniegumiem pasaules un Eiropas kausa kopvērtējumā pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās - 70% apmērā.

LNSP uzskata, ka jautājums par naudas balvām pēc iespējas ātrāk virzāms apstiprināšanai Ministru kabineta sēdē, lai sportisti un treneri savlaicīgi saņemtu naudas balvas.

2010.gada sākumā LNSP atbalstīja un valdība piešķīra 455 275 latus par izciliem sasniegumiem ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā, kur Latvijas sportisti izcīnīja divas sudraba medaļas. Tās ieguva skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici.

LNSP sēdē nolemts arī sniegt rakstveida atzinumu par vairāku pasaules un Eiropas čempionātu rīkošanu Latvijā. Ja LNSP sniegs pozitīvu atzinumu, tad IZM vērtēs iespējas valsts budžetā paredzēt līdzfinansējumu šādiem pasākumiem - pasaules čempionātam jauniešiem JT250 laivu klasē, pasaules čempionātam sambo cīņā jauniešiem un junioriem, pasaules čempionātam kērlingā sievietēm (plānots 2013. gada martā), pasaules čempionātam jauniešiem standartdeju programmā, Eiropas čempionātam vējdēļu burāšanā "Formula Windsurfing" klasē un pasaules čempionātam mikroklases jahtām.

Jau iepriekš LNSP ir saskaņojusi četru starptautisko sporta sacensību sarīkošanu Latvijā 2011.gadā - pasaules čempionātu gaisa balonu sportā sievietēm, Eiropas veterānu čempionātu dambretē, pasaules čempionātu basketbolā junioriem (U-19) un Eiropas čempionātu stājhokejā.

Tāpat LNSP atbalstīja Latvijas Automobiļu federācijas, Latvijas Sportinga federācijas un Latvijas Galda hokeja federācijas atzīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi