Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ludzas Latgols handbolisti otro reizi pēc kārtas kļūst par Latvijas čempioniem

Ludzas komanda Latgols svētdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas vīriešu handbola čempionātā, finālsērijas izšķirošajā, piektajā, cīņā ar rezultātu 31:22 (11:9) savā laukumā pieveicot Dobeles Tenax handbolistus.

Līdz ar to sērijā līdz trijām uzvarām Latgols komanda bija pārāka ar rezultātu 3-2.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 11/4 gūtajiem vārtiem bija Austris Tuminskis, bet astoņas reizes izcēlās Kaspars Lisovskis. Savukārt lielisks mājinieku vārtos bija Gatis Kozlovs.

Savukārt dobelniekiem ar 5/2 vārtiem atzīmējās Oskars Arājs.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā. Tā beigu daļā Latgols vēl spēja panākt 11:8 savā labā, tomēr otrā puslaika sākumā mājiniekiem bija vien punkta pārsvars - 11:10.

Tomēr otro dienu pēc kārtas Latgols ļoti pārliecinoši uzsāka otro puslaiku un tā sākumā no 14:12 spēja panākt 17:13, bet vēlāk izrāvienu turpināja un ieguva jau iespaidīgu sešu vārtu pārsvaru (22:16). Turpinājumā "Latgols" panāca pat arī deviņu vārtu pārsvaru un pēdējās cerības dobelniekiem uz panākumu apslāpēja mājinieku vārtsargs Kozlovs.

Dobeles Tenax komanda sudraba godalgas Latvijas čempionātā izcīnīja trešo gadu pēc kārtas.

Kā ziņots, sēriju ar uzvaru savā laukumā atklāja Latgols, spraigā cīņā pieveicot dobelniekus ar rezultātu 26:25. Taču Tenax savā laukumā spēja reabilitēties ar 32:27 un rezultātu sērijā izlīdzināt. Pēc uzvaras arī trešajā spēlē ar 29:25 Tenax spēja izvirzīties sērijas vadībā, tomēr pērnā gada čempioni Latgols ar to nebija mierā un sestdien savā laukumā visnotaļ pārliecinoši pieveica dobelniekus ar 32:27, panākot sērijā neizšķirtu 2-2 un nodrošinot izšķirošo spēli savā laukumā.

Pusfinālā Latgols līdz divām uzvarām ar 2-1 pārspēja LSPA/NB SAN, bet Tenax ar 2-0 izrādījās pārāki pār Ogres komandu. Kā ziņots, cīņā par bronzas medaļām pārāki bija LSPA/NB SAN handbolisti, sērijā līdz divām uzvarām pārspējot Ogres vienību ar 2-0. LSPA vienība pie bronzas tika otro reizi pēc kārtas.

Regulārajā turnīrā Latgols vienība izcīnīja pirmo vietu, bet Tenax finišēja otrie. Sezonas laikā abas komandas tikās trīs reizes, divās spēlēs triumfējot Ludzas handbolistiem, bet vienreiz cīņa noslēdzās neizšķirti.

Latgols un Tenax pusfinālā iekļuva automātiski kā regulārā čempionāta divu posmu spēcīgākās komandas.

Latgols komanda pērn pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē izcīnīja valsts čempionu titulu, bet Dobeles klubs vienīgo reizi pirmo vietu izcīnījis 1999.gadā. Abas vienības savā starpā tikās arī iepriekšējā gada finālā, un arī tur uzvarētājs noskaidrojās piektajā spēlē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi