Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

M.Dukurs: Vinterbergā gandrīz viss sanāca ideāli

Mājinieki nebija sīvākie konkurenti, toties cīņā par uzvaru nopietni iesaistījās krievs Aleksandrs Tretjakovs. Sezonas līderis Martins Dukurs Pasaules kausa (PK) izcīņas 4. posma sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā atkal palika nepārspēts. Tā bija M. Dukura trešā uzvara sezonas ceturtajās sacensībās. Tomasam Dukuram 5. vieta. PK kopvērtējumā Martins ir pirmais, bet Tomass noslīdējis vienu vietu zemāk - no otrās uz trešo.

«Sakarīgākās sezonas sacensības. Gandrīz viss sanāca ideāli - gan starta ieskrējiens, gan arī abi braucieni bija labi,» pēc pirmā pjedestāla pakāpiena atgūšanas sarunā ar Dienu gandarījumu pauda M. Dukurs. Iepriekšējā posmā Kanādas trasē Vistlerā Martina uzvaras gājienu, kura pirmsākumi meklējami vēl pērn, pārtrauca vācietis Franks Rommels. Nominālie Vācijas izlases līderi Rommels un Aleksandrs Krokels Vinterbergā no Martina atpalika vairāk par sekundi un ieņēma attiecīgi 7. un 6. vietu. Augstāk tika Vācijas trešais numurs Kristofers Grothīrs, kuram trešā vieta, bet tikai 0,16 sekundes no M. Dukura atpalika Tretjakovs.

«Jau treniņos Tretjakovam labi slīdēja. Pēc sacensībām viņš bija sarūgtināts, tā īsti pat neapsveica, jo laikam bija nopietni cerējis uz uzvaru. No Grothīra tik labu rezultātu paši vācieši negaidīja. Eiropā ar viņu būs jārēķinās,» uzskata Martins.

T. Dukurs nebija apmierināts ar ātrumu distancē. «Braucieni nebija tik slikti, taču lejasgalā acīmredzami neslīdēja. Sasniedzu tikai padsmito ātrumu.»

Ieguvēji Vinterbergā bija arī Vācijā studējošie latviešu studenti, kuri bija atbraukuši atbalstīt mūsu skeletonistus. Martins viņiem atdeva par uzvaru iegūto triju litru stikla glāzi ar Weltins alu, kā arī organizatoru piešķirto piecu litru kasti ar smeķīgo bairīti.

Dāmu sacensībās no Leldes Priedulēnas tika gaidīts, ka Eiropā viņa varētu jau būt otrā desmita vidū, taču Vinterbergā Leldei 20. vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

Pasaules kauss, 4. posms, Vinterberga
Kungi. 1. M. Dukurs (Latvija) 1:52,71, 2. A. Tretjakovs (Krievija) +0,16, 3. K. Grothers (Vācija) +0,90, 5. T. Dukurs (Latvija) +1,18. Startēja 29. PK kopvērtējums. 1. M. Dukurs (Latvija) 885, 2. A. Tretjakovs (Krievija) 802, 3. T. Dukurs (Latvija) 786.
14.XII PK 5. posms Laplaņā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi