Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Maļuka ar jaunu Latvijas rekordu kvalificējas Eiropas junioru čempionāta finālam

Latvijas jaunā peldētāja Ieva Maļuka trešdien Krievijas pilsētā Kazaņā Eiropas junioru čempionāta 100 metru brīvā stila pusfināla peldējumā izcīnīja ceturto vietu, kas viņai ļāva kvalificēties finālam.

Maļuka 100 metru brīvā stila distancē startēja pirmajā pusfināla peldējumā, distanci veicot pa trešo celiņu. Latviete pusfinālā uzrādīja ceturto ātrāko laiku, distanci veicot 55,57 sekundēs. Maļuka līdz ar to ne tikai uzlabojusi savu priekšsacīkšu rezultātu, kas ļāva viņai izpildīt olimpiskās atlases B normatīvu, bet viņas kontā nu jau ir arī jauns Latvijas rekords šajā distancē 50 metru peldbaseinos.

Iepriekšējais rekords piederēja pašai Maļukai, kas tika sasniegts pagājušā gada jūlijā Helsinkos, distanci veicot 55,94 sekundēs.

Fināla cīņas tiks aizvadītas ceturtdienas vakarā.

Iepriekš jau ziņots, ka Maļuka šīs disciplīnas priekšsacīkstēs ar laiku 56,01 sekunde izcīnīja septīto vietu, kas ļāva kvalificēties pusfinālam. Peldētāja tieši iekļāvās olimpiskās atlases B normatīvā, kas nebūtu izdevies, veicot peldējumu par 0,01 sekundi lēnāk. A normatīvs tikmēr sākas ar 54,38 sekundēm.

Savukārt 50 metros brasā pusfinālu sasniegusi arī Arna Sisojeva. Viņa distanci veica 32,78 sekundēs, kas priekšsacīkstēs bija 17.labākais rezultāts un ļāva viņai iekļūt starp divām rezervistēm pusfināla peldējumos. Tomēr neviena no peldētājām savu dalību sacensībās neatsauca, līdz ar to Sisojeva pusfinālā nestartēja.

Tikmēr 400 metru brīvā stila distancē Artūrs Markovs priekšsacīkstēs finišēja pēc četrām minūtēm un 6,79 sekundēm, kas bija 38.rezultāts starp 43 dalībniekiem. Savukārt 200 metru brasā Marko Priednieks ar laiku divas minūtes un 25,02 sekundes bija 33.vietā, kamēr Rihards Kahanovičs ar divām minūtēm un 27,47 sekundēm bija 36.pozīcijā starp 37 peldētājiem, nākamajām kārtām nekvalificējoties.

Šajā čempionātā Latviju kopumā pārstāv seši jaunie peldētāji. Eiropas junioru čempionāts Kazaņā ilgs līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi