Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Martins Dukurs: Kēnigszē palīdzēja Itālijā iegūtā pieredze

Pasaules čempiona titulu skeletonā ieguvušais siguldietis Martins Dukurs tūlīt pēc finiša atzina, ka sezonas galvenajās sacensībās ļoti noderējusi Pasaules kausa (PK) izcīņas pēdējā posma sacensībās Itālijas trasē Čezānā iegūtā pieredze. “Toreiz pārlieku atslābinājos, centos braukt pa īpaši drošām trajektorijām un nebiju tālu no kritiena. Lai neatkārtotu Itālijā pieļauto kļūdu, maksimāli mobilizējos abiem otrās dienas braucieniem.”

FOTO: Skeletonists Dukurs izcīnījis pasaules čempiona titulu

Pēc pirmās sacensības dienas M. Dukurs bija iekrājis 0,57 sekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju vācieti Mihi Haliloviču. Pēc trešā brauciena Martina pārsvars jau bija 1,31 sekunde. It kā varēja braukt bez īpaša riska.

“Jā, no vienas puses pārsvars bija liels, taču kļūdoties apļa virāžā, tajā vietā vien varēju pazaudēt vienu sekundi. Vāciešiem skeletoni slīdēja ļoti labi. Man gan palīdzēja tas, ka viņi savā starpā sīksti cīnījās par vietām uz goda pjedestāla, neizturēja spriedzi un trasē pieļāva kļūdas.”

Aizkulisēs Martins Dukurs mājinieku spiedienu neesot izjutis. “Centos koncentrēties tikai braucieniem un nepiesārņot galvu ar blakus lietām. Par tehniku vismaz es nedzirdēju nevienu pārmetumu.”

Uzvara pasaules čempionātā Martinam šosezon jau bija piektā pēc kārtas. Nepārspēts viņš palika arī 2011.gada visos četros Pasaules kausa izcīņas posmos un Eiropas čempionātā, tāpēc apvaicājos, vai nav nedaudz žēl, ka šosezon nav olimpiskās spēlēs.

“Jā, ir žēl, jo patlaban patiešām esmu uz devītā viļņa. Lai uz tā noturētos, būs jāturpina cītīgi strādāt. Vāciešiem distancē tendence ir ļoti laba. Ja viņi uzlabos starta ieskrējienu, ar viņiem būs ļoti grūti cīnīties.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi