Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mārtiņš Rubenis: cik varēju, tik startā rāvu

Mārtiņš Rubenis pēc Vankūveras ziemas olimpisko spēļu sacensību pirmās dienas ieņem 11.pozīciju un ar savu sniegumu pirmajā dienā bija gluži apmierināts.

Rubenis pakāpjas uz 11.vietu

FOTO: kamaniņu sporta sacensību pirmā diena Vistlerā

“Viss atspoguļojas rezultātu tabulā. Par saviem braucieniem varu teikt, ka tie bija pietiekoši labi. Šobrīd ir ļoti smagi cīnīties ar spēcīgiem sportistiem startā, jo šī starta estakāde ir daudz lēzenāka, trase augšā ir ļoti lēna, un, ja neizdodas startā dabūt paātrinājumu, beigās tas sasummējas milzīgi. Tur ir mans mīnus. Cik varēju, tik startā rāvu.”

Rubenis nevēlējās spriest par to, kā būtu, ja starts būtu no kungu starta, kur sākotnēji bija paredzēts. Kā zināms, pēc piektdienas traģēdijas sacensību rīkotāji nolēma, ka arī vīri sacensības sāks no sieviešu starta vietas.

“To nevar neviens atbildēt. Katrā ziņā no augšas startā tik daudz nezaudēju, kā no apakšas. To, par kurām pozīcijām varu cīnīties, nav vērts zīlēt kafijas biezumos. Ja izdosies nobraukt vēl divus labus braucienus, iespēja pakāpties ir vienmēr. Nav ko cipariņus skaitīt. No savas puses jāizdara viss labākais. Kāds būs rezultāts, ar tādu ir jābūt mierā.”

Inārs Kivlenieks, kurš pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem 19.vietu, bija gandarīts par sekmīgi veikto pirmo mēģinājumu, kaut atzina, ka kļūdiņas bijušas abos.

“Sniga sniegs, tāpēc trase noteikti nepalika ātrāka. Man it kā ir pluss, ka startējam no mazā starta, jo esmu spēcīgs tieši startā, taču trīsdesmit piektā starta vieta ir tāda, ko grūti izmantot. Braukšanu no kungu vai dāmu starta pat nevar salīdzināt. Vienīgi pēdējās trīs virāžas ir nedaudz līdzīgas, viss pārējais pilnīgi atšķiras. Pāriešana uz zemo startu noteikti ir priekšrocība vāciešiem, taču situācija to prasīja. Ļoti nepatīkamas sajūtas, redzēju gruzīna nelami televīzijā. Ik pa brīdim aizdomājos. Protams, nav omulīgi.”

Arī 27.pozīcijā esošais Guntis Rēķis pieticīgo rezultātu skaidroja ar zemo starta numuru.

“Trīsdesmit sestais starta numurs ir tāpēc, ka vairākos Pasaules kausa posmos nebraucu savas vainas dēļ. Šādos laika apstākļos tas tomēr ļoti ietekmē. Sniegu vēl pieciestu, bet ir silts, un tas ietekmē negatīvi, jo ledus ar katru nākamo braucēju bojājas arvien vairāk. Taču paša vaina – sezona sākās labi, bet turpinājumā – nav ko tērēt naudu, ja nevaru nobraukt.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi