Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Melbārža četrinieks noslīd uz 11. vietu pēc pasaules čempionāta pirmās sacensību dienas

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti atrodas 11.vietā pēc Sanktmoricas trasē Šveicē notiekošā pasaules čempionāta četriniekiem sestdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem. Savukārt jaunais Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Raivi Broku, Uģi Žaļimu un Jāni Strengu pēc pirmās sacensību dienas atrodas 14.pozīcijā.

Melbārža ekipāža pirmajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku un sasniedza šīs trases starta rekordu (4,95 sekundes), bet finišu sasniedza ar tā brīža trases rekordu. Tas pirmo braucienu latviešiem ļāva noslēgt augstajā trešajā vietā. Savukārt otro braucienu Melbārdis veica ievērojami sliktāk, uzrādot tikai 16.rezultātu, lai arī startā latvieši atkal bija labākie.

Līderis pēc otrā brauciena ir Aleksandrs Zubkovs no Krievijas, kurš par 0,05 sekundēm apsteidz vācieti Maksimiljanu Arntu. Savukārt trešais 0,30 sekundes aiz līdera ir Stīvens Holkombs no ASV. Melbārdis pēc diviem braucieniem līderim zaudē 0,66 sekundes.

Savukārt Ķibermaņa ekipāža pēc pirmā brauciena atradās 16.vietā, bet otrajā spēja apsteigt divus tiešos konkurentus un uzrādīt labāku laiku arī par Melbārdi. Latvijas otrā ekipāža līderiem pašlaik zaudē 0,96 sekundes. Kopumā sacensībās startē 34 ekipāžas. Atlikušos divus braucienus sportisti veiks svētdien.

Pagājušajā nedēļas nogalē notikušajās divnieku sacensībās Melbārža un Dreiškena ekipāža ieņēma piekto vietu, bet gados jaunā Ķibermaņa ekipāža ar stūmēju Raivi Zīrupu ierindojās 18.vietā.

Melbārdis kā vienīgais Latvijas pilots šosezon startē jau no pirmajām Pasaules kausa izcīņas sacensībām, piedaloties arī pirmajos trīs Ziemeļamerikā notikušajos posmos, bet Ķibermanis pirmās sacensības Pasaules kausā aizvadīja janvāra sākumā Kēnigzē.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem pēc astoņiem posmiem Melbārdis atrodas ceturtajā vietā, bet kombinācijā, kur divnieku un četrinieku sacensībās nopelnītie punkti tiek skaitīti kopā, viņš ir līderis. Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi.

Starpsezonā traumas dēļ karjeru beidza otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Ķibermanis un Žaļims jauno sezonu sāka ar Eiropas kausa posmiem.

Aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi