Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nīderlandes futbolisti uzvar Brazīliju un iekļūst pusfinālā

Nīderlandes valstsvienības futbolisti kļuvuši par Pasaules kausa izcīņas pirmajiem pusfinālistiem. Ceturtdaļfināla pirmajā cīņā viņi ar 2:1 pārspēja favorītus Brazīlijas izlasi, kaut spēles gaitā bija iedzinējos. Nīderlandiešu pretinieki 6.jūlijā paredzētajā pusfināla spēlē kļūs zināmi piektdien vakarā pēc Urugvajas un Ganas komandu cīņas.

Van Marvijks: šodien nosvinēsim, rīt sāksim gatavoties pusfinālam

FOTO: Nīderlande – Brazīlija 2:1

Jau astotajā minūtē bumba atradās Nīderlandes izlases vārtos, taču Alvešam mirkli pirms rezultatīvas piespēles atdošanas Robinju līnijtiesnesis precīzi konstatēja aizmugures stāvokli. Pagāja tikai trīs minūtes, un Brazīlijas futbolisti vārtus guva likumīgā veidā. Teicamu piespēli Robinju izdarīja Felipe Melu, un uzbrucējs, neapstādinot bumbu, trieca to Stekelenburga sargātajos vārtos – 1:0.

Zaudējuši vārtus, nīderlandieši metās atspēlēties un ieguva nelielu teritoriālu pārvaru, kaut arī līdz sitieniem pa vārtiem nonāca reti. Bīstamākais no tiem izdevās Kuitam, Robena mēģinājumu bloķēju pretinieku aizsargi, bet bumbu pēc Sneidera brīvsitiena noķēra Žulio Sezars.

Puslaika vidū dažu minūšu laikā vēl divreiz briesmās bija eiropiešu vārti. Vispirms aizsargs Žuans no izdevīgas pozīcijas sita garām, bet pēc tam izcili skaistu saspēli nodemonstrēja Robinju, Luišs Fabianu un Kakā. Brazīliešu slavenība izdarīja sitienu vārtu augšējā stūrī, taču Stekelenburgs ar pirkstu galiem bumbu atsita.

Arī turpinājumā Brazīlijas futbolisti bija tuvāk otro vārtu guvumam nekā nīderlandieši – pirmo. Pirmo puslaiku ar bīstamu raidījumu apakšējā stūrī pabeidza Maikons.

Otrā puslaika sākumā mazliet pārsteidzošā veidā Nīderlandes izlase panāca izlīdzinājumu. Pēc Veslija Sneidera centrējuma brazīliešu aizsargs Felipe Melu ne tikai patraucēja Žulio Sezaram atvairīt bumbu, bet pats ar galvu to pārvirzīja vārtos – 1:1.

Nīderlandes izlase pēc pārtraukuma spēlēja daudz apņēmīgāk, ātrāk un organizētāk nekā līdz pārtraukumam un pelnīti izvirzījās vadībā. Pēc Robena izpildītā stūra sitiena Kuits ar galvu atspēlēja bumbu tālāk Veslijam Sneideram un viņš raidīja to vārtos – 2:1.

Vēl brīdi vēlāk Brazīlijas izlase palika skaitliskā mazākumā, un atkal par epizodes centrālo personu kļuva Melu, uzkāpjot uz kājas pakritušajam Robenam un nopelnot sarkano kartīti. Brazīliešu spēlē sāka izpausties panika, un Eiropas pārstāvju pretuzbrukumi bija krietni bīstamāki nekā dienvidamerikāņu izmisīgie centieni panākt izlīdzinājumu.

Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām ideāla izdevība gūt trešos vārtus bija Sneideram, taču lieliski nospēlēja brazīliešu vārtsargs. Līdz beigām vēl 3 – 4 reizes Nīderlandes futbolisti pavirši nospēlēja uzbrukumu noslēgumā, kaut varēja gūt trešos vārtus.

Pēdējā reālā iespēja izglābties Brazīlijas futbolistiem bija pamatlaika pēdējā minūtē, kad tika nozīmēts brīvsitiens uz viņu pretinieku vārtiem no aptuveni 22 metriem, taču Alvešs trāpīja “mūrī”. Līdz ar zaudējumu pieckārtējiem Pasaules kausa ieguvējiem turnīrs ir beidzies.

Brazīlijas un Nīderlandes komandas Pasaules kausa finālturnīros līdz šim bija tikušās trīs reizes. 1974.gadā uzvaru 2:0 izcīnīja nīderlandieši, 20 gadus vēlāk ceturtdaļfinālā vinnēja brazīlieši 3:2, bet 1998.gada turnīra pusfinālā dienvidamerikāņi izrādījās pārāki pēcspēles 11 metru sitienu sērijā (4:2).

Abi pārējie ceturtdaļfināla mači Argentīna – Vācija un Paragvaja – Spānija notiks sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules kausa izcīņa, ceturtdaļfināls

Nīderlande – Brazīlija 2:1 (0:1)

Vārti: Melu (53., savos vārtos), Sneiders (68.) - Robinju (10.)
Brīdinājumi: Heitinga, van der Vīls, de Jongs, Oijers – Bastušs
Noraidījums: Melu (73.)
Statistika: sitieni pa vārtiem (vārtos) - 10 (4) : 15 (4), pārkāpumi - 20:20, stūra sitieni 4:8, bumbas kontrole - 51% : 49%

Nīderlande: Stekelenburgs, van der Vīls, Heitinga, Oijers, van Bronkhorsts, Kuits, van Bommels, Sneiders, de Jongs, Robens, van Persijs (Huntelārs, 85.)
Brazīlija: Sezars, Maikons, Lusiu, Žuans, Bastušs (Džilbertu, 62.), Melu, Silva, Alvešs, Kakā, Robinju, Fabianu (Nilmars, 77.)
Galvenais tiensesis Juiči Nišimura (Japāna)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi