Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No Latvijas vieglatlētiem pirmā vasaras sacensību sezonu sāks Zunda

No Latvijas vieglatlētiem pirmā vasaras sacensību sezonu sāks Ieva Zunda, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja Latvijas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms.

Zundai sacensības gan ir paredzētas tikai aprīļa otrajā pusē, taču visi labākie atlēti jau gatavojas jaunajai sezonai, kas pa īstam sāksies maijā.

''Protams, galvenās sacensības sezonā mums būs Eiropas čempionāts, kur ceram, ka izdosies gūt kādu panākumu, sacīja Krūms. ''Patlaban 19 sportisti ir izpildījuši kvalifikācijas normatīvus, taču domāju, ka tik daudz uz Barselonu nebrauks.''

Treneru padome uzskata, ka noteikumi jāpadara stingrāki un uz Eiropas čempionātu būtu jādodas tiem, kas būs rangā ierindojušies pirmajā sešpadsmitniekā katrā disciplīnā. Eiropas čempionāts risināsies no 27.jūlija līdz 1.augustam.

Pasaules mērogā lielākās sacensības būs pasaules junioru čempionāts jūlijā Kanādā. ''Normatīvus izpildījuši septiņi, taču par dalību vēl tiks lemts atkarībā no tā, kādi finanšu līdzekļi būs mūsu rīcībā. Uz Kanādu varētu braukt kādi četri vai pieci mūsu sportisti,'' norādīja Krūms.

Eiropas komandu čempionāts šogad otrajā līgā, kur startēs Latvijas komanda, notiks Belgradā 19. un 20.jūnijā. ''Iespējas, ka izdosies sapulcēt spēcīgāko sastāvu, ir mazas, taču tā nebūs komanda, ar kuru izkrist uz trešo līgu, ja jau pagājušajā gadā pat pretendējām uz vietu pirmajā līgā.'' Vēl būs arī Eiropas komandu sacensības daudzcīņās.

Latvijas spēcīgākie vieglatlēti sezonas laikā, protams, piedalīsies dažādās komercsacensībās. Paši labākie cer iegūt uzaicinājumu startēt prēmijām bagātākajās Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) rīkotajās Dimanta līgas sacensībās, kas notiks 14 pilsētās. Pirmais posms būs 14.maijā Dohā, Katārā, bet pēdējais - 27.augustā Briselē. Dimanta līga nomainījusi līdzšinējo Zelta līgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi