Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Noraida Krievijas airētāju iesniegto apelāciju

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi 17 Krievijas airētāju apelāciju par atstādināšanu no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Pirms trim nedēļām tika publicēts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) WADA neatkarīgās komisijas ziņojums, kurā norādīts, ka Krievijas valsts iestādes izstrādājušas un organizējušas sistēmu, ar kuras palīdzību tika slēptas krievu sportistu pozitīvās dopinga analīzes 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs un 2013.gada pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas notika Maskavā.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja pēc tam nolēma ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tiesa, tas notika ar dažādām atrunām. Kā lēmusi SOK, katrai federācijai būs iespēja individuāli izvēlēties, vai ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro Olimpiādē.

Līdz ar to Starptautiskā Airēšanas federācija lēma nepielaist Krievijas sportistus olimpiskajām spēlēm.

"17 airētāju iesniegtā apelācija ir noraidīta," teikts CAS paziņojumā.

CAS vēl priekšā lēmumi par trim Krievijas peldētāju, viena cīkstoņa un Krievijas Svarcelšanas federācijas apelācijām.

Individuālās apelācijas iesniedza Krievijas kanoe airētājs Andrejs Krajtors, cīkstonis Viktors Ļebedevs un peldētāji Vladimirs Morozovs, Ņikita Lobincevs un Jūlija Jefimova.

Otrdien Morozova un Lobinceva pārstāvis jau pasteidzās paziņot, ka abi peldētāji pielaisti olimpiskajām spēlēm, bet Starptautiskā Ūdens sporta veidu federācija (FINA) paziņoja, ka vēl galējais lēmums par šiem sportistiem nav pieņemts. FINA atklāja, ka CAS pārsūtījusi SOK peldēšanas federācijas rekomendācijas attiecībā uz Krievijas atlētu dalību olimpiskajās spēlēs.

Jau iepriekš CAS lēma atstāt spēkā Krievijas vieglatlētu diskvalifikāciju no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Iepriekš atļauju startēt Olimpiādē bija saņēmusi vienīgi 25 gadus vecā tāllēcēja Darja Kļišina - divkārtējā Eiropas čempione telpās jau vairākus gadus dzīvo Floridā, un Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) iepriekš norādīja, ka šī sportiste izpildījusi antidopinga nosacījumus, tāpēc var startēt Riodežaneiro.

Līdzīgu iespēju ir izmantojušas arī citas starptautiskās federācijas, piemēram, Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) no olimpisko spēļu dalībnieku pulka izslēdza visu Krievijas komandu - astoņus sportistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi