Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Orientieristiem sprinta distancē pieticīgi rezultāti

Pasaules orientēšanās čempionāta sprinta distances finālā Latvijas izlases dalībniekiem šoreiz pieticīgi rezultāti - Aija Krastiņa ierindojās 28.vietā, Ingai Dambei 33.vieta, bet vīriešu komandas līderis Mārtiņš Sirmais šoreiz finišēja 37.vietā, raksta orientesanas.lv.

Pasaules čempionātā katrā disciplīnā drīkst startēt trīs orientieristi no vienas valsts, kā arī iepriekšējā gada pasaules čempions attiecīgajā distancē. Latvijas sieviešu izlasi šajā disciplīnā pārstāvēja Aija Skrastiņa, Inga Dambe un Una Arama, kas savos priekšskrējienos attiecīgi ierindojās 8., 15. un 20.vietā. Līdz ar to finālam kvalificējās Aija Skrastiņa un Inga Dambe.

Vīriešu konkurencē startēja izlases līderis Mārtiņš Sirmais, pasaules čempionāta debitants Zemgus Žagata un Anatolijs Tarasovs, kuri ieņēma attiecīgi 13., 16. un 28.vietu. Līdz ar to Sirmais bija vienīgais no vīriem, kas skrēja finālā.

Finālā vīriešu grupā piedalījās 46 sportisti, bet sievietēm startēja 45 dalībnieces. Dāmu konkurencē šoreiz visu goda pjedestālu aizņēma skandināvietes – zelts tika norvēģietei Annei Margretai Hauskenai (12:42,2), sudrabs - somietei Minnai Kauppi (12:51,5), bet bronzas medaļa - zviedrietei Helenai Jansonei (13:01,1). Skrastiņa ar rezultātu 14 minūtes un 55,2 sekundes ierindojās 28.vietā, bet Dambe (15:12,0) ieņēma 33.vietu.

Par uzvarētāju vīriešu konkurencē kļuva krievs Andrejs Khramovs, kas distanci veica 13 minūtēs un 36 sekundēs. Sudraba medaļu ieguva šveicietis Daniels Hubmans, kas uzvarētājam zaudēja nepilnas trīs sekundes. Trešais bija zviedrs Martins Johansons (14:13,7). Sirmais kļūdījās ceļā uz pirmo kontrolpunktu, tādēļ finišēja tikai 37.vietā (15:44,9).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi