Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta ar FOTO: Airētāja Gulbe ceturtā pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Latvijas airētājai Elzai Gulbei pietrūka tikai mazliet, lai izcīnītu godalgu pirmajās pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs.Trešdien Singapūrā notiekošo sacensību finālā uzvaru svinēja britu airētāja Džudita Sīversa, kas par 0,42 sekundēm apsteidza ukrainieti Natāliju Kovaļovu. Gulve atpalika no uzvarētājas 1,39 sekundes, bet tikai 0,8 sekundes zaudēja trešās vietas ieguvējai Noemi Koberei no Francijas.

"Esmu ļoti apmierināta ar savu rezultātu, bet mazliet žēl ir, ka netiku trijniekā, jo pietrūka tik tiešām ļoti maz," pēc finiša teica Gulbe. "Šādu rezultātu sasniegt man palīdzēja pasaules jaunatnes olimpisko spēļu atmosfēra, kas mani motivē sportot un censties vēl vairāk. Singapūrā jūtos labi. Te satieku ļoti daudz savus domubiedrus no visas pasaules."

Šķēpa mešanas kvalifikācijā personisko rekordu sasniedza Intars Isejevs, kurš savā labākajā mēģinājumā raidīja šķēpu 73,42 m tālu (personiskais rekords labots par sešiem metriem!). Kopvērtējumā viņam piektais rezultāts. Uzvarēja argentīnietis Bralans Toledo ar 77,27 m tālu raidījumu.

"Pirmajos divos metienos tik labi negāja. Trešajā izdevās izpildīt tehniski pareizu metienu, kā rezultātā uzlaboju savu personīgo rekordu par sešiem metriem. Finālā mēģināšu atkārtot iespēto. Esmu tiešām gandarīts un redzēju, ka mani konkurenti no manis šo metienu negaidīja," teica Isejevs.

Riteņbraukšanā šosejā sportisti sacenstās braucienā ar atsevišķu startu. 3,2 km distancē labāko rezultātu uzrādīja portugālis Rafaēls Fererira Reiss. Aleksandrs Kurbatskis atpalika 35,28 sekundes un ierindojās 29.vietā.

32 valsts komandu konkurencē Latvija pēc otrās dienas rezultātiem ieņem 22.vietu. Riteņbraukšanas kopvērtējuma summā pagaidām pārliecinoši spēcīgākā ir Itālijas jaunā riteņbraucēju komanda, kurai seko Kolumbijas un Polijas riteņbraucēji.

Jau ziņots, ka pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs riteņbraukšanā ir nestandarta vērtējuma sistēma, kur par godalgām sportisti cīnās nevis atsevišķās disciplīnās, bet gan disciplīnu summā, sacenšoties gan šosejā, gan kalnu riteņbraukšanā (MTB) un BMX. Spēcīgāko valsts komandu noteiks sportistu individuālo rezultātu punktu summa.

Lijai Laizānei būs jāstartē ar visu triju veidu divriteņiem – ierastajiem MTB un šosejas (2,5 km individuālais starts), kā arī ar jaunapgūto BMX. Savukārt Andris Vosekalns savu rezultātu papildinās ar grupas braucienu šosejā jauniešiem.

Burātājs Ronalds Kaups vindsērfingā ar Techno 293 vējdēli pēc četriem braucieniem kopsummā ieņem 12.vietu 21 burātāja konkurencē. Kaupam vēl piecās sacensību dienās jāveic 11 braucieni.

Pēc otrās dienas starta Kaups stāstīja: "Šeit vēja nav, tāpēc viens brauciens šodien tika atcelts. Sacensības notiek atklātajā okeānā, tāpēc liela ietekme ir straumēm. Tās spēlē noteicošo lomu, kas tās labāk izmanto, uzvar braucienu. Šādi sacensību apstākļi  man jau bija kvalifikācijā Itālijā - sāļš ūdens un straumes. Domāju, ka spēšu uzlabot savas pozīcijas. Atlikuši vēl 11 braucieni, un rezultāti ir diezgan blīvi. Mans mērķis ir iekļūt desmitniekā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi