Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Par rīcību skrējējas Semenjas lietā sodīta DĀR Vieglatlētikas federācijas vadība

Dienvidāfrikas olimpiskā komiteja (SASCOC) atstādinājusi no pienākumu pildīšanas šīs valsts vieglatlētikas jumta organizācijas Athletics South Africa (ASA) prezidentu Leonardu Čueni un tās padomi pilnā sastāvā, ziņo Reuters.Šāds lēmums pieņemts sakarā ar ASA vadības nepieņemamo rīcību, paslepus veicot dzimuma noteikšanas testus pasaules čempioni 800 metru skrējienā Kasterai Semenjai.

SASCOC paziņojumā teikts, ka par papildus sodu piespriešanu federācijas vadītājiem tiks lemts pēc izmeklēšanas pabeigšanas. Turklāt olimpiskā komiteja arī izskatīšot iespēju vērsties pret Starptautisko Vieglatlētikas federāciju (IAAF), ja tā ignorēs Semenjas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.18 gadus vecā Semenja šāgada augustā izcīnīja pārliecinošu uzvaru 800 metru skrējienā pasaules čempionātā Berlīnē. Taču galvenokārt mediju spiediena rezultātā IAAF sportistei veica dzimuma noteikšanas testus, par kuru rezultātiem pagaidām nav ziņojusi. IAAF arī nav komentējusi Austrālijas laikraksta Sydney Daily Telegraph publikāciju, kurā kāds anonīms avots pavēstījis, ka Semenja ir hermafrodīts.Lietas apstākļu noskaidrošanas gaitā kļuva zināms, ka vēl pirms pasaules čempionāta līdzīgu procedūru bija veikusi ASA, turklāt sākotnēji publiski to noliedza. Čuene vēlāk atzinās melos, attaisnojot savu rīcību ar vēlēšanos pasargāt Semenjas privāto dzīvi.Dažas stundas pirms SASCOC lēmuma ASA vadība bija sniegusi publisku atvainošanos sportistei un visai Dienvidāfrikas sabiedrībai, atzīstot savu vainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi