Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Pasaules čempionātā biatlonā piedalīsies arī šosezon nestartējusī Juškāne

Pasaules čempionātā biatlonā, kas jau šonedēļ sāksies Norvēģijā, Latvijas godu aizstāvēs arī Žanna Juškāne, kura šosezon sacensībās vēl nav piedalījusies aģentūrai LETA atklāja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks.

Pasaules čempionāts biatlonā no 3. līdz 13.martam risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē. Latvija uz šīm sacensībām dosies ar Andreju Rastorgujevu, Robertu Slotiņu, Daumantu Lūsu, Aleksandru Patrijuku, Baibu Bendiku un Juškāni sastāvā.

Juškāne iepriekšējās divas sezonas cīnījās ar veselības problēmām, turklāt pirms šīs sezonas viņai arī bija nesaskaņas ar federāciju.

"Juškāne ir izpildījusi kvalifikāciju šim pasaules čempionātam, tāpēc sacensībās drīkst piedalīties. Turklāt arī pati sportiste paudusi gatavību startēt. Esam ar Žannu tikušies un atraduši kopsaucēju, bet par vasaru un visu pārējo runāsim pēc sezonas. Šobrīd viņa gatavojas nākamajai sezonai," izteicās Upenieks.

Upenieks gan nevēlējās prognozēt, kādus rezultātus pasaules čempionātā varētu sasniegt Latvijas biatlonisti.

"Komandā ir savi līderi - Rastorgujevs vīriešiem, bet sievietēm tā ir Bendika. Runājot par rezultātiem, tie mums var būt visdažādākie. Mūsu biatlonisti šobrīd ir labā sportiskajā formā, līdz ar to viņi centīsies cīnīties par augstām vietām," pauda Upenieks. "Esam nolēmuši piedalīties arī jauktajā stafetē, kas notiks 3.martā. Tas izlemts, pamatojoties uz Bendikas šīs sezonas veiksmīgo sniegumu, jo tas mums Nāciju kausa vērtējumā sievietēm ļāvis pacīnīties ar Dienvidkoreju."

Latvijas sieviešu komanda Nāciju kausa vērtējumā šobrīd atrodas 26.vietā, no 25.vietā esošās Dienvidkorejas atpaliekot par 32 punktiem.

"Nāciju kausa 25.vieta mums ļautu nākamsezon Pasaules kausa sacensībās startēt ar divām biatlonistēm, nevis tikai vienu. Negribējām, lai bez cīņas par 25.vietu no korejietēm atpaliekam tikai par 15-20 punktiem," izteicās Upenieks, kurš atklāja, ka Rastorgujevs jauktajā stafetē, visticamākais, nestartēs.

"Vismaz šobrīd nav plānots, ka Rastorgujevs varētu startēt jauktajā stafetē. Tā vismaz ir nolēmuši treneri, bet tas vēl var mainīties, jo stafetes sastāvs būs jāiesniedz tikai pirms sacensībām," izteicās LBF viceprezidents.

Upenieks arī norādīja, ka Nāciju kausā vīriešiem Latviju šosezon apmierinātu arī pašlaik ieņemtā 23.vieta, kas ļautu turpināt Pasaules kausā startēt ar trim biatlonistiem. Tomēr nākamsezon jācenšas iekļūt pirmajā divdesmitniekā, lai Latvija 2018.gada olimpiskajās spēlēs varētu startēt "ar pilnu stafetes komandu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi