Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaules kauss regbijā savā nosaukumā vairs nenorādīs dalībnieku dzimumu

Pirms diviem gadiem notikušais Pasaules kauss regbijā sievietēm bija pēdējais, kura nosaukumā tika lietots dalībnieku dzimums, jo sākot ar 2021.gada kausa izcīņu, tie vairs netiks izdalīti, paziņoja Starptautiskā Regbija federācija.

Starptautiskā Regbija federācija paziņoja, ka šāds solis pieņemts, lai adaptētos jaunajiem noteikumiem, kuros paredzēta dzimumu neitralitāte organizētajās sacensībās. Šī būs pirmā sporta organizācija, kas pieņēmuši šādu lēmumu, līdz ar to 2021.gada Pasaules kauss regbijā savā nosaukumā vairs nelietos vārdu - sievietes.

Tāpat dzimums sacensību nosaukumā netiks lietots arī regbijs-7 sacensībās. Zīmīgi, ka vīriešu konkurencē dzimums sacensību nosaukumā ne reizi netika iekļauts.

Regbijs gan pagaidām ir vienīgais sporta veids, kas pieņēmis šādu lēmumu, jo pasaules čempionāts hokejā sievietēm un Pasaules kauss futbolā sievietēm, aizvien saglabās savus titulus.

"Starptautiskā Regbija federācija paziņo, ka tā savos sacensību nosaukumos vairs nelietos dzimumu apzīmējumus, lai veicinātu dzimumu vienlīdzību, kā arī zīmola konsekvenci," teikts organizācijas paziņojumā. "Līdz ar to 2021.gada Pasaules kauss nosaukumā zaudēs dzimuma apzīmējumu - sievietes."

"Mērķis ir paaugstināt sieviešu spēles tēlu, vienlaikus novēršot raksturīgo vai šķietamo aizspriedumu tikai pret vīriešiem paredzētajām sacensībām un turnīriem, kuros tradicionāli nav norādīts dzimums," teikts paziņojumā.

Gandarīts par šādu soli bija Starptautiskās Regbija federācijas sieviešu komitejas padomdevējs Seržs Simona. "Esmu priecīgs par šādu lēmumu, bet tas ir tikai pats sākums," viņš piebilda. "Šobrīd kopīgi strādājam, lai paveikto ko nozīmīgu sieviešu regbijā."

Šogad Pasaules kauss regbijā vīriešiem no 20.septembra līdz 2.novembrim notiks Japānā, kur titulētā Jaunzēlandes izlase lūkos aizstāvēt savu titulu.

Sieviešu konkurencē nākamais Pasaules kauss paredzēts 2021.gadā Jaunzēlandē.

Top komentāri

Vilks
V
Konkursā Mis Pasaule arī kaut kā vajadzētu noslēpt dalībnieču dzimumu. Kaut kā pretīgi, ka tas tiek akcentēts :))
ļuļa
ļ
malači, labi un pareizi darīts! tagad veidojam vienotas vīriešu/ sieviešu izlases, jo dzimumam nav nozīmes, kā arī atceļam sieviešu komandas vieglatlētikā, airēšanā, nu un visos citos sporta veidos. lai cīnās kopā ar vīriešiem, un ja nevar pacelt kā svarcēlājas tikpat, cik tie smirdīgie veči, tad lai trenējas vairāk. sliņķes tādas, nevar uztrenēties, un liek feministēm un genderistēm/iem kaunēties! dzimumu līdztiesība un dzimumu neminēšana pāri visam!
:)
:
Nesapratu, tas ir tikai triks ar nosaukumu vai tiešām nebūs atsevišķas vīriešu un sieviešu komandas? Bioloģija tomēr ir bioloģija, spēcīgākie un ātrākie spēlētāji ir vīrieši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi