Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pazīstamais serbu tenisists Troickis par pārkāpumiem dopinga pārbaudēs izpelnās 18 mēnešu diskvalifikāciju

Pazīstamais serbu tenisists Viktors Troickis par pārkāpumiem dopinga jomā saņēmis 18 mēnešu diskvalifikāciju, pavēstījusi Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). 

Bijusī pasaules 12.rakete un 2010.gada Deivisa kausa ieguvējs Serbijas izlases sastāvā sodu izpelnījies par izvairīšanos no asins analīžu veikšanas aprīlī notikušajā Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīrā. 

Troickis todien iesniedzis urīna paraugus, bet asins paraugi dopinga pārbaužu veikšanai palika neiesniegti.

Neatkarīgā tribunāla priekšā sports vēlāk apgalvojis, ka dopinga kontroles uzraugs atļāvis viņam asins paraugus neiesniegt, jo todien Troickis nav juties labi. Minētais dopinga kontroles uzraugs vēlāk serba teikto noliedzis.

Balstoties uz antidopinga noteikumiem, asins parauga neiesniegšana klasificējama kā pozitīvs dopinga tests, lai arī sportists uzsvēris, ka tolaik bijis pakļauts lielam stresam. 

Pašlaik 27 gadus vecajam Troickim piemērotās diskvalifikācijas termiņš beigsies 2015.gada janvārī. 

Pašlaik ATP rangā serbs atrodas 53.vietā, bet viņa augstākā bija 2011.gadā sasniegtā 12.pozīcija. Karjeras laikā Troickis turnīros nopelnījis 4,5 miljonus dolāru (2,4 miljonus latu). 

Savu vienīgo ATP raudzes vienspēļu titulu Troickis izcīnīja 2010.gadā, kad triumfēja Maskavas ATP "World Tour 250" sērijas sacensībās. Tajā pašā gadā viņš izcīnīja uzvaru izšķirošajā, piektajā, spēlē Deivisa kausa finālā pret Franciju un palīdzēja Serbijai tikt pie titula. 

Savu pēdējo maču serbs aizvadīja ceturtdien Umagas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā Horvātijā, kur otrajā kārtā zaudēja spānim Tomijam Rovredo. 

Troickis šogad ir trešais dopinga pārkāpumos pieķertais tenisists. Par aizliegto vielu lietošanu maijā uz astoņiem ar pusi mēnešiem tika diskvalificēts brazīlietis Fernandu Romvoli, bet februārī pusgada sodu izpelnījās Barbora Zahlavova Stricova no Čehijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi