Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Peldētājs Felpss cīnīsies par iespēju Pekinā startēt deviņās distancēs

Peldētājs Maikls Felpss ASV olimpiskās komandas atlases sacensībās piedalīsies deviņās dažādās distancēs, un, ja viņam tajās izdosies iekļūt labāko trijniekā, tad visās deviņās distancēs viņš varēs peldēt arī olimpiskajās spēlēs Pekinā.

ASV olimpiskās komandas atlases sacensības no 29. jūnija līdz 6. jūlijam norisināsies Omahā, Nebraskas štatā. Felpss pieteicies 100, 200 un 400 metru brīvā stila distancēs, 200 un 400 metru kompleksajos peldējumos, 100 un 200 metru peldējumā uz muguras un tāda paša garuma distancēs tauriņstilā.

Ja Felpsam izdosies visās deviņās distancēs kvalificēties olimpiskajām spēlēm, pastāv maza iespēja, ka viņš Pekinā visās deviņās arī peldēs, jo tas būtu grūti sacensību kalendāra dēļ. Tomēr ir ļoti reāli, ka Pekinā amerikāņu peldētājs labos savu pirms četriem gadiem gūto panākumu, kad olimpiskajās spēlēs Atēnās viņš tika pie sešām zelta un divām bronzas medaļām, jo Felpss noteikti startēs arī stafešu sacensībās.

Felpsa mērķis ir labot leģendārā peldētāja Maikla Spica sasniegumu, jo 1972. gadā olimpiskajās spēlēs Minhenē viņš izcīnīja septiņas zelta medaļas.

Felpss nebūs vienīgais peldētājs, kas sevi pamatīgi noslogos ASV atlases sacensībās. 19 gadu vecā Keitija Hofa ir pieteikusies startam septiņās disciplīnās. Spēles Pekinā viņai var kļūt par otrajām, jo olimpisko debiju Hofa piedzīvoja 15 gadu vecumā Atēnās, kur bija jaunākā ASV peldēšanas komandas pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi