Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pirmajā spēlē sagrāve ar 2:8 pret Krieviju

Latvijas hokejisti ziemas olimpisko spēļu turnīra pirmajā spēlē otrdien ar 2:8 zaudēja favorītei Krievijai. Vārtus Latvijas izlases labā guva Herberts Vasiļjevs un Ģirts Ankipāns, bet Edgars Masaļskis atvairīja 37 no 45 metieniem.

* UZZIŅA - Latvijas hokejistu statistika spēlē ar Krieviju

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc cīņas atzina, ka Krievijas komandas pārliecinošā uzvara atspoguļo reālo spēka samēru.

"Pirmo periodu mēs, protams, nogulējām. Otrajā periodā spēlējām daudz labāk. Runājot par spēku kopumā, domāju, ka puiši izdarīja visu, ko varēja. Paldies visiem," Znaroka pēcspēles preses konferencē sacīto citē aģentūra BNS.

"Es domāju, ka rezultāts atspoguļo visu. Domāju, ka mūsu spēlētāji mazliet sabijās. Krievijas komandas līmenis ir ļoti augsts, tas attiecināms uz visām četrām maiņām – gan aizsardzību, gan uzbrukumu. Tas pats attiecināms uz vārtsargu līniju," teica Latvijas komandas treneris.

Savukārt Latvijas valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis atzina, ka komandas potenciāls ir lielāks par to, kādu spēli komanda parādīja.

"Mēs spēlējām brīžiem slikti, visu spēli mēs nemaz slikti nespēlējām. Pirmā spēle, mēs neesam ilgi kopā spēlējuši ar tādu taktiku un ari izlasē kopā. Domāju, ka mums ir lielāks potenciāls, nekā mēs to šodien izdarījām. Es domāju, ka uz nākamajām spēlēm būs labāk," aģenūrai BNS pastāstīja Masaļskis.

Hokejists atzina, ka problēmas sākušās jau pašā spēles sākumā, kad zaudēts mača pavediens, un spēles gaitā pret tāda līmeņa komandu, kāda ir Krievija, zaudētu atgūt ir praktiski neiespējami: "Jūs visu redzējāt.. No sākuma sadāvinājām viņiem, pēc tam jau grūti ir kaut ko atgūt."

Bija nospēlētas tikai 19 sekundes, kad Latvijas izlase nonāca skaitliskajā mazākumā: par pretinieka turēšanu ar nūju noraidījumu saņēma aizsargs Arvīds Reķis. Krievijas izlase uzreiz sāka aktīvi kombinēties un apdraudēt Latvijas izlases vārtus un to panāca trešajā minūtē. Mazliet kļūdījās aizsargi: Sergejs Fjodorovs izdarīja teicamu piespēli gar vārtiem Danisam Zaripovam, kurš to raidīja tukšajos Latvijas izlases vārtos - 0:1.

Jau minūti pēc zaudētajiem vārtiem Latvijas izlase atkal nonāca mazākumā - Meija tika noraidīts par Kovaļčuka turēšanu ar nūju. Šoreiz krieviem netika dota neviena iespēja izveidot kombināciju pie Latvijas vārtiem. To gan nevarēja teikt vēlāk, kad Krievijas izlase burtiski piespieda ilgāku laiku aizsargāties. Krievi spēlēja ļoti lielā tempā un daudzveidīgi saspēlējās, izdarīja metienus pa vārtiem. 

Astotajā minūtē krievi izveidoja kārtējo bīstamo uzbrukumu. Šoreiz ļoti gudri nospēlēja pieredzējušais Fjodorovs, kurš pēc labas apspēles izdarīja metienu pa vārtiem. Ripa vārtu priekšā atlēca tieši pa metienam Radulovam, kurš to raidīja vārtos - 0:2.

Tikai pēc tam Latvijas izlasei izdevās pirmie divi bīstamie pretuzbrukumi. Vispirms lielā ātrumā uz vārtiem lauzās Miķelis Rēdlihs, taču tika atbruņots. Mirkli vēlāk ļoti labu un spēcīgu metienu izpildīja Ģirts Ankipāns, Nabokovs tikai ar grūtībām atvairīja metienu. Vēl pēc brīža Laurim Dārziņam neizdevās vārtu priekšā pārspēt Nabokovu.

Kad 13.minūtē Latvijas izlase nonāca skaitliskajā vairākumā, bija līdz šim labākā vārtu gūšanas situācija. Labi vārtu priekšā nocīnījās Karsums, Nabokovs ripu atvairīja ne visai pārliecinoši. Pirmais pie atlēkušās ripas bija Ankipāns, krievu aizsargam pēdējā brīdī izdevās apturēt Ankipānu. Spēles gaita izlīdzinājās.

35 sekundes pirms pārtraukuma vieglprātīgi nospēlēja pie saviem vārtiem Galviņš. Viņam veikli ripu atņēma Aleksandrs Sjomins, zibenīgi piespēlēja savam komandas biedram Aleksandram Ovečkinam, kurš ar zibenīgu metienu pārspēja Masaļski - 0:3.

Otrais periods Latvijas komandai sākās cerīgi, jo tika iegūts skaitliskais vairākums. Latvijas hokejistiem izdevās nostāties pozicionāli, bīstamus metienus izpildīja Cipulis un Ankipāns, kurus Nabokovs atvairīja ar grūtībām. Arī vienlīdzīgos sastāvos Latvijas izlase centās kāpināt tempu un izrādīja daudz lielāku pretestību nekā cīņas pašā sākumā.

Temps tiešām bija ļoti augsts un cīņa - vienlīdzīga, turklāt - bez pārtraukumiem. Latvijas hokejisti nekautrējās aktīvi atņemt krieviem ripu jau viņu aizsardzības zonā. Daudz spēka spēlas abu komandu izpildījumā.

29.minūtē bija vēl viena lieliska vārtu gūšanas iespēja Latvijas izlasei. Vārtu priekšā labā situācijā bija Bērziņš, taču Nabokovs bija nepārspējams. Jau pēc mirkļa Vasiļjevs nopelnīja noraidījumu. Taču skaitlisko mazākumu izdevās izturēt.

Piecas minūtes pirms perioda beigām bīstamu negaidītu metienu izpildīja Daugaviņš. Pirmais pie ripas bija Širokovs, taču no brīvas pozīcijas viņš nespēja pārspēt Nabokovu.

Perioda beigās atkal pārsvars bija krieviem. Apšaubāmu noraidījumu piešķīra Karsumam. Pēc spēcīga tālmetiena ripa atlēcva vārtu priekšā tieši pie Malkina, kurš to nekavējoties raidīja vārtos - 0:4.

Pēdējo trešdaļu Latvijas izlase sāka skaitliskajā vairākumā. Bija nospēlētas tikai 33 sekundes, kad pirmos vārtus guva Herberts Vasiļjevs. Ņiživijs izdarīja zibenīgu piespēli būdams pie apmales, pretī vārtiem viens bija Vasiļjevs, kurš uzreiz izpildīja metienu.

Prieki vienā mirklī pārvērtās lielās bēdās. Pēc 26 sekundēm individuālo meistarību nodemonstrēja Ovečkins, kurš izmantoja Latvijas hokejistu kļūdu laukuma centrā. Ar asu metienu vārtu tuvējā augšējā stūrī viņš pārspēja Masaļski. Vēl pēc 31 sekundes Danisa Zaripova metienu vārtu tuvajā stūrī nespēja tvert Masaļskis - un jau 1:6. Vēl divām minūtēm Iļja Kovaļčuks panāca jau 7:1.

Znaroks pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pēc tā turpinājās rezultatīva spēle, tikai šoreiz vārtus guva Latvijas izlase. 24.minūtes vidū ar spēcīgu metienu Nabokovu pārspēja Ankipāns. Vēl pēc brīža Latvijas izlase nopelnīja skaitlisko vairākumu. Karsums ar ļoti labu metienu lika Nabokovam krietni piepūlēties, lai to atvairītu.

Spēles temps mazinājās, mazāk bija arī bīstamu momentu. Vairākās epizodēs savu meistarību nācās demonstrēt Masaļskim, taču arī Latvijas hokejisti izveidoja dažus pretuzbrukumus. Lai gan krieviem bija iespaidīgs izdarīto metienu skaits (perioda vidū - 40), arī Latvijas izlase bija traucējusi Nabokovu pietiekami (20).

Diemžēl 63 sekundes pirms spēles beigām tika zaudēti arī astotie vārti. Ar veiksmīgu spēli vārtu priekšā izcēlās Aleksejs Morozovs.

Savu nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 19.februārī (naktī uz 20.februāri), kad tiksies ar Čehiju. Pēc tam 20.februārī (naktī uz 21.februāri) paredzēta cīņa ar Slovākiju.

 (papildināta ar Znaroka un Masaļska viedokļiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks: Domāju, ka spēlējām pret nākamajiem olimpiskajiem čempioniem

Skrastiņš: komanda, iespējams, pārdega, taču nekāda traģēdija nav notikusi

Sprukts: Mūsu komandu nogremdēja kļūdas

FOTO: Latvijas un Krievijas hokeja izlašu spēle

Latvija 2:8 Krievija

Vārtu guvēji: Zaripovs (Fjodorovs, Ņikuļins) - 0:1 (2:38), Radulovs (Fjodorovs, Kaļiņins) - 0:2 (7:46), Ovečkins (Sjomins) - 0:3 (19:25), Malkins (Afinogenovs, Kovaļčuks) - 0:4 (38:18, vair.), Vasiļjevs (Ņiživijs, Cipulis) - 1:4 (20:33, vair.), Ovečkins (Dacjuks) - 1:5 (20:59), Zaripovs (Zinovjevs) - 1:6 (21:30), Kovaļčuks (Malkins, Tjutins) - 1:7 (23:04), Ankipāns (Sprukts, Karsums) - 2:7 (23:35), Morozovs (Markovs) - 2:8 (58:57).

Soda minūtes: 10 - 8
(Reķis, Meija, Bārtulis, Vasiļjevs, Širokovs)

Metieni: 45 - 20

Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Jevgēņijs Nabokovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi