Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Rastorgujevs stafeti nodod pirmais; Latvija finišē 22.vietā

 Lai gan Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs atkal pirmajā posmā kā pirmais nodeva stafeti savam komandas biedram, Latvijas izlase Vācijā notikušā Pasaules kausa piektā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās piektdien ieņēma 22.vietu.

Sacensību ievadā Rastorgujevs pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs. Šautuvi viņš atstāja ceturtajā pozīcijā, bet ātri pārņēma līderpozīciju. Otro reizi ugunslīnijā Latvijas sportists izmantoja vienu papildu patronu, bet atkal no šautuves izslēpoja ceturtais, tomēr vēlāk atguva līderpozīciju un posmu noslēdza pirmais.

Ingus Deksnis otrajā posmā pirmajā šaušanā izmantoja rezerves patronu un bija atkritis uz 12.vietu, bet otrajā izmantoja vēl trīs papildu patronas un stafeti nodeva 20.vietā.

Turpinājumā Daumants Lūsa katrā šaušanā pieļāva pa divām kļūdām un bija vairs tikai 22.pozīcijā, apsteidzot trīs komandas, bet Roberts Slotiņš otrajā posmā pat veica soda apli un noslēgumā Latvija arī palika 22.vietā.

Kopumā Latvijas komanda stafetē izmantoja 14 rezerves patronas un veica vienu soda apli.

Arī pirmajā sezonas stafetē, kas notika pirms mēneša, Rastorgujevs pirmo posmu noslēdza līderpozīcijā, bet noslēgumā Latvija palika 22.pozīcijā, tomēr sacensības nenoslēdza, jo tika apsteigta par apli.

Pārliecinošu uzvaru sacensībās izcīnīja Norvēģijas komanda, kuras sastāvā bija zvaigžņotie Ūle Einārs Bjērndālens, Juhanness Tingness Bē, Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svensens.

Pēc septītās šaušanas Norvēģijai bija pat minūtes pārsvars, bet noslēgumā otro vietu guvusī Krievija atpalika par 14,6 sekundēm. Ja Norvēģija izmantoja 12 papildu patronas, Krievija - uz pusi mazāk.

Savukārt trešo vietu ar vienu soda apli un septiņām papildu patronām izcīnīja Austrija.

Kā zināms, posma ievadā Rastorgujevs trešdien palika vien 49.vietā 20 kilometru distancē, bet ceturtdien 15 kilometros dāmām Baiba Bendika izcīnīja 45.vietu, sasniedzot karjeras labāko rezultātu šajā disciplīnā.

Posma turpinājumā sestdien būs distances ar masu startu, bet svētdien risināsies dāmu stafete, tomēr neviens Latvijas sportists vairs uz starta neizies.

Zīmīgi, ka Rūpoldingā Pasaules kausa posms norisinās jau otro nedēļu pēc kārtas, jo iepriekšējā nedēļā tur notika sacensības, ko sākotnēji bija iecerēts aizvadīt Vācijas pilsētā Oberhofā, kur gan nebija piemērotu laikapstākļu.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais bija līdz Jaunajam gadam, otrais janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi