Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Regbija federācija spēlētājus uz izlasi aicinājusi bez galvenā trenera Lisko ziņas

Latvijas Regbija federācija (LRF) spēlētājus uz izlasi šomēnes gaidāmajiem Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas otrās konferences mačiem aicinājusi, par to nezinot galvenajam trenerim Sergejam Lisko.

Latvijas regbisti 20.oktobrī atjaunotajā Daugavas stadionā uzņems Somijas valstsvienību, bet nedēļu vēlāk gaidāma viesošanās Vīnē pie Austrijas izlases.

Tiesa, šobrīd Latvijas regbijā valda liels haoss, tostarp izlasē, jo kandidāti uz mačiem vēl nav pilnībā apzināti. Turklāt LRF esot regbistiem sūtījusi ielūgumus uz valstsvienību, par to nemaz neesot informētam komandas stūrmanim Lisko.

Kā ceturtdien preses konferencē apliecināja LRF prezidents Aivars Pilenieks, šādā veidā esot izsūtīti apmēram 15 ielūgumi.

Lisko Latvijā ieradās tikai ceturtdien un tuvākajā laikā bija iecerējis paša izraudzītajiem spēlētājiem izsūtīt ielūgumus, taču LRF pēc saviem ieskatiem jau to izdarījusi. Līdz ar to pastāv varbūtība, ka starp uzaicinātajiem ir kāds spēlētājs, kam speciālists vietu izlasē nemaz neredz.

"Ar Sergeju pārrunāsim un sapratīsim, kuri ir kandidāti. Ja viņš gribēs, varēs vēl kādu piesaistīt, par to runāsim. Tiks strādāts pie saraksta un visi klubi tiks informēti par izsauktajiem spēlētājiem," izteicās LRF ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins.

Tikmēr Lisko neslēpa vilšanos par radušos situāciju.

"Situācija nav pārāk korekta. Man komandas priekšā tagad būs neērti. Man ir žēl, ka kaut kas tāds notiek. Mēs parasti esam piekopuši citu praksi," ceturtdien teica Lisko, kurš valstsvienības kandidātu sarakstu varētu paziņot sestdien, kad noslēgsies Latvijas čempionāts.

"Ja regbists, kurš parasti ir spēlējis izlasē, nav saņēmis uzaicinājumu uz valstsvienību, bet komandas biedrs ir, viņš noteikti jutīsies slikti. Mums jau tā ir lielas grūtības, jo ir pārāk īss gatavošanās posms. Ļoti ceru, ka mums izdosies savākt normālu komandu," atzina izlases galvenais treneris.

Bez Latvijas, Somijas un Austrijas vienībām Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas otrās konferences grupā spēlē arī Dānija un Norvēģija. Visas šīs izlases pasaules rangā atrodas zemāk nekā Latvija.

Komandai gan būs neierasti īss sagatavošanās posms - viena nedēļa līdz mačam ar Somiju, kas pasaules rangā ir 99.vietā, un vēl viena nedēļa pret ranga 75.pozīcijas īpašnieci Austriju.

Latvija pasaules rangā atrodas 59.pozīcijā.

"Nedēļu ilgs sagatavošanās posms ir pārāk īss laiks, ir daudz risku. Gatavošanās būs pavisam neliela. Nāksies rēķināties ar tiem spēlētajiem, kuri visu sezonu ir spēlējuši kopā," norādīja Lisko. "Centīsimies likt akcentu uz tiem puišiem, kas spēs labi aizvadīt šos abus mačus. Otrās spēles pretinieka līmenis būs krietni augstāks nekā pirmās."

Vēl pavasarī LRF bija nesaprašanās ar titulēto Latvijas regbija klubu "Miesnieki", kā rezultātā Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences mačos izlasē nespēlēja vairāki šīs komandas pārstāvji.

"Situācija ar "Miesniekiem" izlasei bija ļoti nepatīkama," izteicās Lisko, piebilstot, ka šomēnes gaidāmajos mačos priekšroka tikšot dota regbistiem, kuri pirms tam spēlēja valstsvienībā.

"Mēs noteikti esam labāka komanda par Somiju, bet mačs ar Austriju būs interesantāks. Mērķis, protams, ir uzvarēt abās spēlēs. Jāciena katrs pretinieks. Šobrīd Latvijas regbijā ir daudz problēmu, kas var ietekmēt mūsu komandu," pauda Lisko.

Latvijas regbija izlase pašlaik ir arī bez sava menedžera, jo Kaspars Kagainis šo posteni ir atstājis. Tagad par valstsvienības vajadzībām rūpējoties Voroņins, Pilenieks un LRF valdes locekļi.

Kagainis preses konferencē norādīja uz informāciju, ka LRF neesot nokārtojusi saistības ar regbija-7 izlases spēlētājiem par dalību šovasar Lietuvā notikušajā Eiropas čempionāta pēc spēka otrās jeb "Trophy" divīzijas otrajā sabraukumā. Līdz ar to regbisti neesot pārliecināti par savām iespējām palīdzēt valstsvienībai arī turpmāk.

LRF ģenerālsekretārs Voroņins apstiprināja, ka spēlētājiem nav samaksāta valsts noteiktā dienas nauda par uzturēšanos Lietuvā.

Organizācijas prezidents Pilenieks gan sacīja, ka par gaidāmo izbraukumu uz Vīni spēlētājiem dienas nauda tikšot samaksāta.

Maijā Latvijas klasiskā izlase izkrita no Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences.

Eiropas čempionātā ārpus konkurences joprojām ir Sešu nāciju turnīrs, kam seko Trofejas divīzija, bet aiz tās ir Ziemeļu un Dienvidu zonu pirmās konferences.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi