Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Regbija federācijas prezidents Pilenieks salīdzis mieru ar "iekaustīto" regbistu

Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aivars Pilenieks salīdzis mieru ar Latvijas U-18 izlases spēlētāju Reini Salenieku, kuru organizācijas galva esot iekaustījis.

Septembrī portāls delfi.lv ziņoja, ka Pilenieks Eiropas U-18 čempionāta regbijā-7 laikā esot iesitis Saleniekam ar dūri pa zodu. Notikušais izvērtās par skandālu, bet izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Jaunā Vienotība) aicināja federāciju izvērtēt Pilenieka atbilstību amatam, kā arī šīs gadījums vēl jāizvērtē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ētikas komisijai.

Salenieks ikdienā spēlē pašmāju regbija klubā Jūrmala, turklāt tas trešdienas vakarā ziņoja, ka spēlētājs ar Pilenieku esot salīguši mieru.

"Ņemot vērā masu medijos publiski izskanējušo informāciju par Latvijas Regbija federācijas prezidenta Pilenieka kunga fizisku iedarbību pret mūsu kluba spēlētāju Salenieku Eiropas U-18 čempionāta laikā, Jūrmala valde abas iesaistītās puses aicināja uz tikšanos ar mūsu kluba vadību, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un iespējamo vardarbību pret mūsu kluba spēlētāju," teikts kluba paziņojumā.

"Pēc abu pušu uzklausīšanas un apstākļu noskaidrošanas vēlamies paziņot, ka notikušā konflikta nosaukšanas par fizisku ietekmēšanu un sitienu ar dūri ir pārspīlēta. Visticamāk, nelielā konflikta eskalācijā bija ieinteresēti cilvēki, kuriem ir izdevies radīt vēl vienu skandālu Latvijas regbija saimē," norāda klubs.

 

Kā kopā ar publicēto abu iesaistīto cilvēku kopbildi norāda Jūrmala, Salenieks un Pilenieks tikās klātienē, izrunāja Ungārijā notikušo un paspieda viens otram roku.

"Ar šo rokas paspiešanu situāciju, kura tika pārlieku dramatizēta, uzskatu par atrisinātu," ar kluba starpniecību pauda Salenieks.

Jūrmalas klubs arī vienlaikus norāda, ka tā pozīcija paliekot iepriekšējā. "Mums nav pieņemama spēlētāju apzināta fiziska ietekmēšana ne laukumā, ne ārpus tā un šāda precedenta gadījumā aizstāvēsim savus spēlētājus atbilstoši regbija noteikumiem un likumdošanai."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi