Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Samoilovs: Tikt pie Grand Slam titula tagad ir krietni sarežģītāk

Šīs sezonas lielisko rezultātu dēļ Latvijas labāko pludmales volejbola pāri Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu tagad ikviens grib uzvarēt, pēc uzvaras Maskavas "Grand Slam" turnīrā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) mājaslapā citēts pats Samoilovs. 

Kā zināms, svētdien Samoilovs/J.Šmēdiņš Maskavas "Grand Slam" finālā ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja brazīliešus Emanuelu Regu un Evandro Gonsalvešu Oliveiru. Šajā sezonā šis Latvijas sportistiem bija otrais "Grand Slam" tituls. Pirmais tika izcīnīts maija beigās Argentīnas pilsētā Korrjentesā. 

Tāpat Samoilovs/J.Šmēdiņš šosezon spēlējuši vēl divos "Grand Slam" finālos, kā arī izcīnījuši Eiropas čempionāta sudraba godalgas. 

"Man pirmais "Grand Slam" tituls tiešām nāca smagi, taču tikt pie otrā ir pat grūtāk," atklāja Samoilovs. "Kad tiec pie titula karjeras sākumā, neviens no tevis to nemaz negaida, taču tagad, kad esam augstu pasaules rangā, jebkurš grib mūs uzvarēt. Tikt pie "Grand Slam" titula tagad ir krietni sarežģītāk." 

Jau vēstīts, ka šobrīd Samoilovs/J.Šmēdiņš FIVB pasaules rangā vēl joprojām atrodas pirmajā vietā. 

"Mačā pret Regu/Oliveiru pieļāvām tikai pāris kļūdas servē un vienu divas reizes raidījām bumbu ārpus laukuma. Pret Oliveiru esam spēlējuši apmēram trīs reizes un visas esam uzvarējuši. Veicām savu darbu un gaidījām, kad kļūdīsies pretinieki," pēc mača atzina J.Šmēdiņš. 

Zīmīgi, ka pirms tam šīs sezonas gaitā 40 gadus vecais Regu, kurš karjeras laikā trīs reizes triumfējis pasaules čempionātos un ticis pie pilna medaļu komplekta olimpiskajās spēlēs, nemaz nespēlēja kopā ar Oliveiru - iepriekš viņa partneris bija Alisons Čeruti. Tomēr Brazīlijas federācija nolēma duetu izjaukt. 

"Šosezon finālā esam zaudējuši jau trīs reizes un zinājām, ka kaut kas ir jāmaina," turpināja J.Šmēdiņš, kurš pērnā gada Olimpiādē izcīnīja bronzas godalgu. "Finālā nevajag pārāk daudz domāt par uzvaru, bet gan par pašu spēli. Domāju, ka iepriekš izšķirošajos mačos esam pārlieku satraukušies, bet tagad spēlējam atbrīvotāk, un nu ir arī rezultāts." 

Kādu laiku Latvijas labākais pludmales volejbola duets nepriecēja ar teicamu sniegumu. J.Šmēdiņš min, ka traucējis nogurums no garajiem pārceļojumiem, taču nu viss atgriezies vecajās sliedēs. 

Kā ziņots, cits Latvijas duets Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu Maskavas turnīra pirmajā izslēgšanas kārtā, sacensības noslēdzot dalītā 17.vietā, savukārt Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš, kurš uzsācis spēlēt ar jauno bloķētāju Aleksandru Soloveju, piedzīvoja zaudējumu vienīgajā kvalifikācijas mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi