Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Slēpotājam Bikšem 33.vieta skiatlonā PČ junioriem

Pasaules junioru čempionātā slēpošanā, kas norisinās Kazahstānas lielākajā pilsētā Almati, atkal ļoti labi nostartējis Indulis Bikše, kurš 20km (10km klasika+10km slidsolis) skiatlonā 76 dalībnieku vidū ieņēma 33.vietu, iegūstot trešo visu laiku augstāko vietu Latvijas pārstāvju vidū. No uzvarētāja krieva Alekseja Červotkina Indulis atpalika četras ar pusi minūtes.

Juniorēm 10km (5km+5km) skiatlonā distances pēdējos metros uzvaru nodrošināja norvēģiete Sofija Hustāda, bet abas Latvijas slēpotājas neizgāja uz starta, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.Pēc pirmā apļa jeb 2,5km Indulis bija starp vadošajiem galvenajā grupā, esot 23.vietā un sešas sekundes aiz līdera, bet otrā apļa vidū jau sāka veidoties nelielas atstarpes, kas pēc diviem apļiem (5km) bija nodalījušas pamatgrupu 25 slēpotāju sastāva, kurā Induļa nebija. Viņš atradās 37.pozīcjā pusminūti aiz līdera. Pusdistancē (10km) uz slēpju maiņu SS Arkādija pārstāvis no vadošajiem atpalika divas minūtes, atrodoties pa vidu 14 slēpotāju grupiņai cīņā par 30.-44.vietu. Tikmēr galvgalī bija izveidojies līderu piecinieks ar četriem krieviem un pagājušā gada skiatlona čempionu Eiriku Augdālu no Norvēģijas, bet 13.vietā (+53 sekundes) turējās igaunis Karels Korge. Slidsoļa daļa iesākās ļoti cerīgi, jo uz 12,5km I.Bikše bija pakāpies uz augšu un atradās sešu slēpotāju grupā no 28.-33.vietai. Turpinājumā notika pavisam nelielas izmaiņas un, slēpojot kopā ar pāris konkurentiem, Indulis līdz pat pēdējā apļa beigām turējās no 30.-34.vietai.  Pāris simts metrus pirms finiša sākās cīņas par pozīcijām. Indulim Bikšem izdevās ieņemt 33.vietu, uzvarētājam zaudējot 4:25,6 un nopelnot 157 FIS punktus. Mūsu slēpotājam tikai 11 sekundes pietūka, lai atkal iekļūtu trīsdesmitniekā, toties divas vietas un sešās sekundes aiz madonieša finišēja norvēģu vicečempions 10km slidsolī Matiss Stenshāgens.

Iegūtā 33.vieta ir visu laiku trešā augstākā no Latvijas pārstāvjiem (aiz paša trešdien izcīnītas 17.vietas 10km brīvajā stilā un aiz Valta Eiduka 26.vietas 2004.gadā 30km klasikā ar masu startu – aut.piez.). Šajā pašā distancē skiatlonā jeb toreiz iedzīšanā 2010.gadā Vācijā Arvis Liepiņš bija 35.vietā, taču uzvarētājam zaudēja par 37 sekundēm mazāk un ieguva arī labākus FIS punktus nekā Indulis.

Cīņā par uzvaru trīs krievu slēpotāju starpā ātrāks bija pagājušā gada vicečempions Aleksejs Červotkins, kurš distanci veica 48:53,3, attiecīgi par 1,6 un 2,5 sekundēm apsteidzot sudraba un bronzu ieguvušos Ivanu Jakimuškinu un lielāko daļu distances priekšgalā esošo Denisu Spicovu. Tikai minūti vēlāk finišēja un ceturtajā vietā palika pagājušā gada čempions Augdāls. Igaunim Karelam Korgem cīņā vēl ar četriem konkurentiem par iekļūšanu desmitniekā pietrūka 2,5 sekundes un viņš tāpat kā 10km slidsolī ieņēma 13.vietu, kas igaunim ir liels panākums.

Juniorēm pēdējā puskilometrā vairāk spēka bija saglabājusi norvēģiete Sofija Hustada, kura svinēja uzvaru, divas sekundes atpalika 5km slidsoļa uzvarētāja Viktorija Karla no Vācijas, bet trešā bija tikai 17 gadus jaunā, bet jau pie favorītēm pieskaitītā zviedriete Eba Andersone. Latvijas pārstāves Kitija Auziņa un Vineta Pētersone, kuras iepriekšējos divos startos sprintā un 5km slidsolī bija vāji nostartējušas, nolēma skiatlonā nepiedalīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi