Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Smukulis gandarīts par olimpieša statusu, Saramotinam pretenzijas

Gatis Smukulis paudis prieku par Latvijas Riteņbraukšanas federācijas lēmumu iekļaut viņu Pekinas olimpisko spēļu dalībnieku sastāvā.


"Būs liels gods pārstāvēt valsti. Visu laiku bija mērķis tikt uz olimpiādi, jo tā ir iespēja gūt vērtīgu pieredzi, braucot kopā ar spēcīgākajiem riteņbraucējiem. Man ir divdesmit viens gads — tas ir nopietni tur startēt. Par medaļu Pekinā nav reāli cīnīties, taču noteikti atdošu visus spēkus." Gatis apzinās, ka braukt 40 grādu karstumā un 260 kilometrus turēt līdzi Pro Tour vīriem nebūs nekāds vieglais uzdevums.

Būs jāpierod, jo nākamajā sezonā viņš pārstāvēs kādu no šīm komandām. Kuru? "Līgums jau ir atnācis, vajag tikai parakstīt. Taču vairāk negribu atklāt," Smukulis ir visai pārliecināts, ka jau nākamgad būs kādā no elites komandām.

Viņa galvenais konkurents uz otru olimpisko vakanci Aleksejs Saramotins jau bija gaidījis šādu LRF balsojumu. "Biju tam gatavs. Bija nojauta, ka lēmumu pieņems, neņemot vērā rezultātus. Tas viss bija teātris. Visu sezonu te runā, ka braukšu, te nebraukšu. Visu laiku mainījās kritēriji, kā tiks izvēlēts otrais. Tas morāli iztukšoja. Acīmredzot lēmums par Gati jau bija sen pieņemts," Saramotins lika noprasts, ka riteņbraukšanas virtuve Latvijā nav viegli atmudžināms kamols. Viņam kremt balsojuma rezultāts, jo "biju pelnījis braukt uz Pekinu. Man bija vairāk punktu rangā, biju augstāk Latvijas čempionātā, taču tas pēkšņi nevienu vairs neinteresē."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi