Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Smukulis piekto reizi triumfē Latvijas čempionāta individuālajā braucienā

Par Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanas individuālajā braucienā piektdien Dobeles apkārtnē jau piekto gadu pēc kārtas kļuva Gatis Smukulis.

Aizvadītajās sacensībās Krievijas komandu Katjuša pārstāvošais Smukulis par astoņām sekundēm apsteidza Alekseju Saramotinu no Šveices vienības IAM.

35 kilometru distancē neklātienes cīņa starp abiem šī brīža Latvijas labākajiem riteņbraucējiem izvērtās sīva, jo arī trases vidusdaļā Smukuļa pārsvars pār Saramotinu bija tās pašas astoņas sekundes. Smukulis finišēja pēc 41 minūtes un 32 sekundēm.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Krists Neilands, kurš otro gadu pēc kārtas kļuva arī par čempionu U-23 grupā. Viņš labākajiem zaudēja gandrīz divas ar pusi minūtes.

Smukulis 2011.gadā pārtrauca Raivja Belohvoščika dominanci šajā Latvijas čempionāta disciplīnā, kur Belohvoščiks kopumā bija triumfējis 11 reizes. Kopš tā laika Latvijas profesionālis bijis nepārspēts.

Turpinājumā piektdien notiks arī individuālais brauciens dāmām, jauniešiem un senioriem.

Sestdien Kroņaucē notiks Latvijas čempionāts grupas braucienā sieviešu, junioru vīru, kā arī jauniešu grupās. Sievietēm un junioriem priekšā 125,3 kilometru distance, kas sadalīta septiņos apļos. Tikmēr jauniešiem un jaunietēm būs jāveic 71,6 kilometri. Starta un finiša zona būs pie agrofirmas Tērvete kantora.

Latvijas čempionāta kulminācija gaidāma svētdien Dobeles centrā - vēsturiskajā tirgus laukumā. Tur dots starts 196,7 kilometrus garajam grupas braucienam vīriešu elites un U-23 vecuma sportistiem. Kopumā sportisti veiks septiņus apļus. Viena apļa garums būs 29,6 kilometri. Tikmēr dažas minūtes pēc lielā starta Latvijas čempionāta medaļas dalīs arī senioru grupu braucēji, kuriem atkarībā no vecuma grupas būs jāveic viens vai divi apļi.

Pērn par valsts čempionu grupas braucienā kļuva Rietumu-Delfin sportists Andris Vosekalns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi