Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Spānijas futbolisti pirmo reizi Pasaules kausa finālā

Spānijas futbolisti trešdien ar 1:0 pieveica Vāciju un pirmo reizi vēsturē iekļuva Pasaules kausa izcīņas finālā. Vienīgos vārtus spēles 73.minūtē guva Karless Pujols.

FOTO: Spānija 1:0 Vācija

Spānijā sajūsmā līksmo par futbola izlases iekļūšanu finālā

Finālā, kas notiks svētdien Johannesburgas Soccer City stadionā, spāņi tiksies ar holandiešiem, kuri otrdien pusfinālā ar 3:2 pārspēja Urugvaju. Neviena no šīm divām komandām vēl nekad nav kļuvusi par Pasaules kausa ieguvējiem.

Spēles sākumā aktīvāki bija spāņi, kuriem radās divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas. Vispirms piektajā minūtē labs izrāviens uz vārtiem izdevās Davidam Viljam, bet dažas minūtes vēlāk bīstamu sitienu izpildīja Pujols.

Pēc tam cīņas gaita izlīdzinājās, turklāt abas komandas spēlēja ļoti piesardzīgi. Līdz pat nākamajam puslaikam reāli bīstamu vārtu momentu neradās.

Pēc pārtraukuma spāņi pamazām kļuva aktīvāki un pamazām pārņēma iniciatīvu savās rokās. Spāņi izveidoja vairākus lieliskus momentus, taču sitieni bija vai nu mazliet neprecīzi, vai arī labi nospēlēja Vācijas izlases vārtsargs Neiers.

Spēles 73.minūtē rezultāts tika beidzot atklāts. Pēc stūra sitiena vāciešu soda laukumā ieskrēja Pujols un sitienā ar galvu raidīja bumbu vārtos.

Pēc zaudētajiem vārtiem vācieši tā arī nespēja panākt izlīdzinājumu, lai gan bija pāris labas iespējas. Turklāt spāņiem bija vēl labas iespējas gūt arī otros vārtus.

Interesanti, ka tā komanda, kas svētdien uzvarēs finālspēlē, kļūs tikai par astoto valsti, kas jebkad ieguvusi Pasaules kausu. Iepriekš piecas reizes uzvarējusi Brazīlija, četri tituli ir Itālijai, Vācija triumfējusi trīs reizes, pa diviem tituliem ir argentīniešiem un urugvajiešiem, bet pa reizei labākās planētas komandas statusā bijusi Francija un Anglija.

Savukārt dienu iepriekš notiks spēle par trešo vietu, kurā Vācija tiksies ar Urugvaju.

x x x

Vācija 0:1 Spānija

Vārtu guvēji: Karless Pujols (73.)

Brīdinājumi: nav
Noraidījumi: nav

Skatītāji: 60 960
Stadions: Mozesa Mabhidas stadions

Tiesnesis: Viktors Kasai (Ungārija)

Vācija: Manuels Neiers; Filips Lāms, Arne Frīdrihs, Pērs Mertezakers, Džerons Boatengs (Marsels Jansens, 52.), Pjotrs Trohovskis (Tonijs Kross, 62.), Sami Kedira (Mario Gomess, 81.), Bastians Švainštaigers, Lukašs Podoļskis, Mesuts Ozils, Miroslavs Kloze.

Spānija: Ikers Kasiljass; Serhio Ramoss, Žerārs Pikē, Karless Pujols, Huans Kapdevilla, Havi Alonso (Karloss Marčena, 90+3), Havi, Andress Injesta, Serhio Busketss, Pedro (Davids Silva, 86.), Davids Vilja (Fernando Toress, 81.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi