Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Trīs Latvijas kamaniņu braucēji sākuši startēt zem Kazahstānas karoga

Trīs Latvijas kamaniņu braucēji šosezon sākuši startēt zem Kazahstānas karoga, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) prezidents Atis Strenga. Savus spēkus izmēģinās Mārtiņš Lozbers, kā arī divnieku ekipāža Kristaps Bērze un Toms Mežotnis.

Viņi visi piektdien bija pieteikti startam Pasaules kausa otrā posma Nāciju kausa izcīņai, tomēr neviens uz starta neizgāja.

"Tā bija sportistu pašu iniciatīva. Viņi nebija mūsu izlases kandidāti un tā kā karjerā nav piedalījušies Pasaules kausa posmos, varēja pāriet uz citu valsti, nemainot pilsonību," sarunā ar aģentūru LETA teica Strenga."Juridiski mēs neko pat nevaram iebilst. Vienīgais nelielas pretenzijas mums ir pret to, ka viņi vēl nav pilnībā norēķinājušies par inventāru."

Pēc Lozbera tvitera profila noprotams, ka viņš Nāciju kausā nestartēja, jo ceturtdien piedzīvojis kritienu.

"Veiksmi mūsējiem. Ar to domāju tiešām savējos," Lozbers ierakstījis piektdien.

Strenga atklāja, ka zem Kazahstānas karoga vēlējusies startēt arī sieviešu braucēja Maija Linde, tomēr viņa šogad piedalījās Pasaules kausa posmā Siguldā un tagad pēc noteikumiem divus gadus nedrīkst startēt, lai varētu mainīt pavalstniecības.

Kā atzina Strenga, visi sportisti iespaidojušies no skeletonistes Undīnes Vītolas, kura kopš pagājušā gada startē zem Azerbaidžānas karoga.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas izlases dalībniekiem sokas veiksmīgāk par latviešiem - citas valsts pavalstniekiem. No Nāciju kausa piektdien Pasaules kausa otrā posma pamatsacensībām nespēja kvalificēties vienīgi Kristaps Mauriņš.

"Arī Inārs Kivlenieks pirmos 2-4 gadus ne vienmēr kvalificējās pamatsacensībām, bet šobrīd viņš jau ir citā meistarības pakāpē. Kristaps ir ļoti centīgs, tomēr pagaidām viņam vēl ir par maz meistarības," Strenga bija optimistiski noskaņots par Mauriņa nākotni.

Kopumā LKSF prezidents atzina, ka pirmie divi posmi Latvijai nav parocīgi.

"Pirmās trases ir īsas un tehniskas, kas mums nav parocīgas, gaidām, kad sāksies garās un ātrās," Strenga sezonas otrajā pusē cer uz augstākiem rezultātiem.

Kā ziņots, sezonas pirmajā posmā no latviešiem vissekmīgāk nostartēja Kivlenieks, kurš izcīnīja septīto vietu vīriešu konkurencē.

"Paredzams, ka otrajā posmā Kēnigzē viņš vēl būs priekšā Mārtiņam Rubenim, bet garākās trasēs viņu Mārtiņš arī varētu panākt. Tomēr arī treniņi parāda, ka šosezon Kivlenieks ir ļoti labs," stāstīja Strenga. "Ceram, ka nākamajā sezonā viņš jau regulāri cīnīsies par sešinieku."

Kā ziņots, Pasaules kausa ceturtais posms decembra vidū risināsies Siguldā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi