Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Van Marvijks: Tiesnesis nekontrolēja spēli, taču uzvarēja spēcīgākie

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Berts van Marvijks pēc zaudējuma Pasaules kausa finālā Spānijai nosodījis spēles galveno tiesnesi angli Hovardu Vebu, kurš cīņas gaitā 13 reizes brīdināja spēlētājus un noraidīja holandieti Džoniju Heitingu.

Spānijas futbolisti pirmo reizi izcīnījuši Pasaules kausu

FOTO: Spānijas futbolisti uzvar Nīderlandi Pasaules kausa finālā

Forlans atzīts par PK vērtīgāko spēlētāju, Milleram tiek zelta futbolzābaks

Spānijā gaviles par futbolistu uzvaru nerimst visu nakti

"Nedomāju, ka tiesnesis kontrolēja spēli. Abas komandas bieži pārkāpa noteikumus," sacīja van Marvijks. "Taču uzvarēja labākā komanda."

Treneris bija neapmierināts par tiesneša lēmumu nepiešķirt spānim Karlesam Pujolam otro brīdinājumu pēc pārkāpuma soda laukuma tuvumā pret Nīderlandes komandas līderi Arjenu Robenu, kurš gan noturējās kājās un tika labā sitiena pozīcijā. "Neesmu no tiem, kuri atskatās uz to, ko tiesnesis ir darījis. Taču nevaru nepieminēt Robena otro iespēju gūt vārtus. Tiesnesim vajadzēja parādīt otro brīdinājumi Pujolam. Tas bija izšķirošs brīdis pašās pamatlaika beigās. Ļoti žēl, taču tāds ir sports. Skarbs," norādīja van Marvijks.

Viens no holandiešu uzbrukuma līderiem Dirks Kuits pēc spēles atzina, ka sarūgtinošā zaudējuma dēļ jūtas pilnībā izķidāts. "Mēs bijām tik tuvu Pasaules kausam, un mums bija iespējas uzvarēt. Taču iespējas ir jāizmanto. Tajā pašā laikā Spānijai ir ārkārtīgi laba komanda," norādīja Kuits. Arī viņš pamatīgu kritikas devu veltīja tiesnesim Vebam, kurš bijis spāņu pusē. "Tas galu galā izšķīra kausa likteni," dusmīgs bija Kuits. Komandas kapteinis Džovanni van Bronkhorsts atzina, ka, nokļūstot tik tuvu kausam, zaudēt ir vēl nepatīkamāk. "Tomēr es joprojām esmu lepns par šo komandu," teica pieredzējušais futbolists, kuram tā bija pēdējā spēle profesionāļa karjerā.

Interesanti, ka tieši Nīderlandes futbolisti asā spēles stila dēļ var būt pateicīgi tiesnesim, ka jau pirmajā puslaikā divas reizes nepalika skaitliskajā mazākumā. "Tas nav mūsu spēles stils, taču jāspēlē tā, lai uzvarētu. Es būtu sajūsmā uzvarēt spēlē, pat nerādot skaistu futbolu," treneris aizstāvēja savas komandas taktiku. "Spānija ir pēdējo gadu labākā futbola valsts, tāpēc mums uzvarai bija jānospēlē labāk nekā jebkad. Taktiski nospēlējām labi. Vairākkārt tikām labās pozīcijās.

Van Marvijks preses konferences nobeigumā atzina, ka neviens nebija gaidījis Nīderlandes iekļūšanu finālā. "Bijām ļoti tuvu pēcspēles sitieniem, turklāt varējām arī gūt vārtus spēles laikā. Domāju, ka nospēlējām ļoti labi, lai tiktu tik tālu," teica van Marvijks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi