Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VIDEO: Anglijas regbisti atbild uz Jaunzēlandes haku un saņem sodu

Anglijas vīriešu regbija izlase saņēmusi sodu par laukuma viduslīnijas pārkāpšanu laikā, kad pirms Pasaules kausa mača Jaunzēlande izpildīja savu kaujas deju jeb haku.

Jau ziņots, ka Anglija sestdien Pasaules kausa pusfinālā ar 19:7 pārspēja Jaunzēlandi, kas līdz ar zaudējumu nolika čempiones pilnvaras.

Noteikumi paredz, ka pretinieku komanda hakas laikā nedrīkst pārkāpt laukuma viduslīniju, taču Anglijas izlase nostājās V veida formā un seši tās spēlētāji atradās Jaunzēlandes laukuma pusē. Lai gan tiesnesis Naidžels Ouens lūdz angļus atkāpties uz savu laukuma pusi, viņi neklausīja.

Pēc mača Jaunzēlandes izlases spēlētājs Ārons Smits teica, ka Anglijas valstsvienības kapteinis Ouvens Ferels, kurš stāvēja formācijas smailē, esot viņam piemiedzis ar aci.

Pasaules Regbija federācija ("World Rugby") paziņojusi, ka Anglija pārkāpusi noteikumus, kas paredz, ka komanda kulturāla izaicinājuma laikā nedrīkst pārkāpt laukuma viduslīniju.

"Domāju, ka viņu atbilde bija fantastiska. Viņi netiek sodīti par atbildi uz haku, bet gan par to, ka pārkāpa viduslīniju. Džo Mārlers neatkāpās pēc vairākiem brīdinājumiem. Uz haku ir jāatbild. Tas ir personīgs izaicinājums, kas prasa atbildi. Tas bija lieliski un radoši," uzlikto sodu komentē Jaunzēlandes izlases galvenais treneris Stīvs Hansens.

Naudas soda lielums netiek atklāts, bet 2011.gadā Francija par līdzīgu pārkāpumu saņēma sodu 2500 sterliņu mārciņu (apmēram 2900 eiro) apmērā.

Anglija finālā tiksies ar Dienvidāfrikas Republiku, kas pusfinālā ar 19:16 pārspēja Velsu.

DĀR un Anglija tikās arī 2007.gada Pasaules kausa finālā, kurā pārāka ar 15:6 bija Āfrikas vadošā izlase.

Pasaules kausa izcīņa regbijā, kurā par trofeju cīnās pasaules 20 spēcīgākās izlases, norisināsies līdz sestdienai. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi