Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Viedoklis: Gazmjas...*

Taisnības labad teikšu kā ir – Rīgas Dinamo spēles trešajā periodā pret SKA šim rakstam biju izvēlējies virsrakstu „Aizskalotie”. Protams, ar „aizskalotajiem” biju domājis līgas līdervienību ar zvaigžņotāko spēlētāju sastāvu vienā komandā KHL pastāvēšanas vēsturē. Lepnie, par sevi pārliecinātie, bagātie un slavenie, manā iztēlē pēc spēles pusmastā nolaistām biksēm slinki spārdot akmentiņus sasēžas savā autobusā un dodas uz lidostu.

Par izvēlētā virsraksta pareizību es vairs nešaubījos pēc Ginta Meijas gūtajiem vārtiem. Viss bija par labu Dinamo – veiksme, spars, agresivitāte, pretinieka apjukums, galu galā - rezultāts! Teikšu vēl vairāk – viss bija pret mani. Pirms spēles ar vienu labu paziņu skaipā biju noslēdzis derības: Dinamo zaudējuma gadījumā pamatlaikā es būšu nopelnījis kādu dzērienu, kas neparādās Latvijas iedzīvotāju iecienītāko dzērienu TOP 10, ko trešdien publicēja DB.lv. Pirms spēles es vienkārši neticēju, ka mūsējie bez Ņiživija un Lundmarka būs spējīgi reāli cīnīties par uzvaru ar Sanktpēterburgas SKA.

Paldies mūsu gazmjasočkai, ka paglāba mani no taisnīga soda par prognozēšanu – naudas tēriņiem augstāk minētā dzēriena iegādei. Bet ja nopietni, Pekkas pēriens komandai pēc zaudējuma Severstaļ acīmredzot joprojām bija spilgtā atmiņā, vēl sūrkstēja. Kad pirmajā periodā pēc Holta kļūdas un Toresena meistarības nonācām zaudētājos, acīmredzot galvenais treneris svaigajās brūcēs iekaisīja šķipsniņu sāls – tā teikt, lai pēriens neaizmirstas. No vēlāk mūsējo 4 gūtajiem vārtiem visspilgtākās emocijas atstājusi Sanda Ozoliņa piespēle Karsumam, kas vismaz nedēļas TOP10 gan KHL, gan NHL apskatos varētu pretendēt uz augstu vietu. Prātā jau ierakstīju 3 punktus kopvērtējuma tabulā, tāpēc vilšanās par sniegumu spēles pēdējās minūtēs ir dubultliela. Tas, ka SKA komandā ir izpildītāji, kas var un prot sodīt pretinieku par ikvienu mazāko kļūdu, par to gana tiešā veidā pārliecinājāmies uz savas ādas. 3.un 4. ripa mūsu vārtos nebija fenomenālas izspēles rezultāts. Tās bija kļūdas (uzvārdus nesauksim), par ko augsta līmeņa komandas pretiniekus parasti soda. Šī reize nebija izņēmums.

Būt vadībā ar 4:2 vēl 11 minūtes līdz spēles beigām, būt vadībā ar 4:3 vēl 20 sekundes līdz spēles beigām un pamatlaiku pabeigt ar neizšķirtu vienā spēlē vēl varētu norakstīt uz nepaveikšanos, bet ja šādi punktus pretiniekam esam dāvājuši jau vairākas spēlēs, tad tas jau ir nopietnas izpētes vērts fenomens.

Preses konferencē ļoti simpatizēja Ržigas izteikumi – redz, rīdzinieki esot spēlējuši ļoti vienkāršu hokeju, savukārt „viņējie” - sarežģītu, tāpēc esot bijis tik grūti uzvarēt. Vai nav spēcīgs arguments? Eh, Miloš...

Tomēr savs gandarījums ir, jo vakar komandai novēlēju mēģināt atcerēties pērnās sezonas atklāšanas spēli Santkpēterburgā, kuru pilnīgi identiskā veidā uzvarējām papildlaikā. Tagad jau nu gan var teikt: SKA – tie ir mūsu klienti!

Priecīgus valstssvētkus!

*Gazmjas – tulk.Gāzgaļa. 4.līgas futbola klubs no populārā Krievijas parodiju šova „Nasha Russia”.

** neliels video ieskats komandas „Gazmjas” ikdienā. http://irc.lv/video?id=3yfE67iUDjwX

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi