Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vrubļevskis: Kērlinga čempionāts ir lielākais sporta notikums Latvijā kopš pasaules čempionāta hokejā

Pasaules čempionāts kērlingā sievietēm ir lielākais Latvijā sarīkotais sporta notikums kopš 2006.gada pasaules čempionāta hokejā, tikšanās laikā ar Starptautiskās Kērlinga federācijas (WCF) prezidenti Keitu Kaitnesu piektdien izteicies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

LOK un WCF prezidentes tikšanās laikā piektdien apspriests Rīgā notiekošais pasaules čempionāts kērlingā sievietēm, kā arī runāts par nākamajā gadā Sočos gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm, informēja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Visu šo nedēļu Volvo ledus hallē Rīgā risinās pasaules čempionāts sievietēm, kurā pulcējušās 12 spēcīgākās planētas valstsvienības, kuru vidū ir arī Latvijas spēlētājas. Par spīti tam, ka savās mājās tika izcīnīta vien viena uzvara 11 spēlēs, Latvijas sieviešu kērlinga izlase decembrī piedalīsies 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Kaitnesa tikšanās laikā ar LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski akcentēja burvīgi organizēto čempionātu. "Latvija ir sarīkojusi brīnišķīgu čempionātu, un izlases no visas pasaules šeit jūtas ļoti labi. Ja tas būtu iespējams, tad Latvijai atļautu rīkot atkārtotu pasaules čempionātu kērlingā, kaut vai pēc pāris dienām," izteikusies Kaitnesa. "Latvijā dzīvo patiešām ļoti jauki cilvēki, un man žēl, ka Latvijas izlases kērlingistēm šis čempionāts neizdevās, taču esmu pārliecināta, ka jūsu meitenēm Soču ziemas olimpiskajām spēlēm izdosies kvalificēties decembrī paredzētajā kvalifikācijas turnīrā. Novēlēšu viņām veiksmi."

Tikmēr Vrubļevskis sarunā ar Kaitnesu akcentējis, ka šis čempionāts ir nākamais lielākais Latvijā sarīkotais turnīrs pēc 2006.gada pasaules čempionāta hokejā.

"Kērlings Latvijā tikai tagad kļūst arvien populārāks, un šis pasaules čempionāts sievietēm to tikai vairos. Redzu, kādu ažiotāžu šis turnīrs ir sacēlis, jo ne katrs čempionāts var iegūt tādu skatītāju interesei visā pasaulē," uzskata Vrubļevskis. "Mūsu meitenēm šī pieredze ļauj krietni augt savā meistarībā, un es ļoti ceru, ka pēc gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpiskās delegācijas sastāvu papildinās arī kērlings."

Kaitnesa kērlingā ir jau kopš 1980.gada. No 1997. līdz 1998.gadam Kaitnesa darbojusies par prezidenti Royal Caledonian Curling Club Ladies Branch organizācijā, bet pēc tam pacēlusies vairākus pakāpienus augšup uz kērlinga sporta veida starptautisko federāciju. Kopš 2000.gada Kaitnesa aktīvi darbojusies ratiņkērlinga attīstībā, panākot, lai šis sporta veids tiktu iekļauts paraolimpiskajās spēlēs. Starptautiskās Kērlinga federācijas prezidentes amatā Kaitnesa stājās 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi