Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

City Kijevā uzvar Dinamo, PSV mazākumā notur neizšķirtu pret Atletico

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras City UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē trešdien viesos ar 3:1 (2:0) apspēlēja Ukrainas komandu Kijevas Dinamo. Tikmēr Eindhovenas PSV no Nīderlandes otrajā puslaikā nonāca mazākumā, tomēr savā laukumā noturēja neizšķirtu 0:0 (0:0) pret Spānijas komandu Madrides Atletico.

Atbildes spēles norisināsies pēc trim nedēļām, bet ceturtdaļfinālā iekļūs komanda, kas būs pārāka divu spēļu summā.

Kijevā notikušajā spēlē mača 15.minūtē City ieguva tiesības izpildīt stūra sitienu. Pēc augstu izspēlētas bumbas kotdivuārietis Jaja Turē nolika bumbu pa sitienam argentīniešu uzbrucējam Serhio Agvero, kurš ar spēcīgu sitienu panāca 1:0 viesu labā.

Savukārt piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Mančestras vienībai ar tālu piespēli soda laukumā izdevās izveidot ātru uzbrukumu, kas radīja apjukumu Dinamo aizsardzībā. Uzbrukuma noslēgumā bumba tika piespēlēta nepiesegtajam City spāņu pussargam Davidam Silvam, kurš raidīja bumbu tuvajā vārtu stūrī.

Savukārt otrajā puslaikā, kad komandas bija nospēlējušas 15 minūtes, viesi nesekmīgi no soda laukuma izvadīja bumbu, kas nonāca Dinamo pussarga Vitālija Bujaļska rīcībā. Bujaļskis izdarīja spēcīgu sitienu pa bumbu, kas pēc rikošeta atrada ceļu viesu vārtos.

Turpinājumā Kijevas vienībai bija labas iespējas izlīdzināt mača rezultātu, tomēr uzbrukumi ar vārtu guvumu nenoslēdzās. Turpretī City savu iespēju izmantoja, kad pamatlaika pēdējā minūtē Turē, sitot no soda laukuma malas, panāca 3:1.

Mančestras City bija zaudējusi savas iepriekšējās trīs spēles - divas premjerlīgā un vienu Futbola asociācijas kausa izcīņas astotdaļfinālā. Komandas galvenais treneris Manuels Pelegrīni norādīja, ka neveiksmes saistītas ar spēlētāju savainojumiem, tāpēc iepriekšējos mačos pamatsastāva futbolisti tika pietaupīti spēlei pret Dinamo.

Mačā pret Kijevas Dinamo savainojumu dēļ City nevarēja palīdzēt rezultatīvais beļģu pussargs Kevins de Brujne, kā arī angļu pussargs Fabians Delfs un uzbrucējs Vilfrīds Bonī no Kotdivuāras.

Zīmīgi, ka City iepriekš nekad nav sasniegusi UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu. Iepriekšējās divās sezonās Anglijas klubs astotdaļfinālā piekāpās Spānijas komandai Barcelona, kas pērn triumfēja turnīrā.

Tikmēr Kjevas Dinamo pirmo reizi kopš 2000.gada spēlē UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā.

Kā zināms, ziemas pārtraukumā ar Kijevas Dinamo trenējās Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Jagodinskis, taču viņš nav pieteikts dalībai UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā.

Savukārt Eidhovenā notikušajā mačā cīņa aizritēja līdzīgi, tomēr mājinieki otrā puslaika vidū nonāca mazākumā, kad otro dzelteno kartīti saņēma PSV urugvajiešu pussargs Gastons Pereiro, kurš notrieca savu tautieti Atletico rindās Djego Godinu.

Nonākuši vairākumā, Madrides vienības futbolisti vairāk kontrolēja bumbu un uzbruka, tomēr uzvaru panākt viņiem neizdevās.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā notika pirmās astotdaļfināla spēles. Francijas čempione Parīzes Saint-Germain mājās ar 2:1 uzveica Anglijas čempioni Londonas Chelsea, Portugāles vienība Lisabonas Benfica ar 1:0 savā laukumā uzvarēja Krievijas klubu Sanktpēterburgas Zeņit, Spānijas grands Madrides Real ar 2:0 izbraukumā pārspēja AS Roma no Itālijas, bet Beļģijas čempione Gent savu skatītāju priekšā ar 2:3 piekāpās Vācijas komandai VfL Wolfsburg.

Vēl divu pāru pirmās spēles tika aizvadītas šajā otrdienā - duelī starp Itālijas un Vācijas čempionēm Turīnas Juventus savā laukumā atspēlēja divu vārtu deficītu un cīnījās 2:2 ar Minhenes Bayern, bet pašreizējā turnīra čempione Barcelona no Spānijas, pateicoties diviem pasaules labākā futbolista Lionela Mesi vārtu guvumiem, izbraukumā ar 2:0 apspēlēja Londonas Arsenal vienību no Anglijas.

Astotdaļfināla atbildes spēles risināsies periodā starp 8. un 16.martu.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva Barcelona, kas finālā ar 3:1 pieveica Juventus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi