Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liverpool pievienojas Flamengo FIFA Klubu pasaules kausa finālā

Eiropas Čempionu līgas uzvarētāja Anglijas premjerlīgas vienība Liverpool trešdien Katarā notiekošā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Klubu pasaules kausa pusfinālā kompensācijas laikā pārspēja Meksikas klubu, iekļūstot finālā.

"Liverpool" pārspēja Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) čempioni "Monterrey" no Meksikas ar 2:1 (1:1).

12.minūtē liverpūliešus pēc teicamas Mohameda Salāha piespēles uz brīvu vietu pretinieku soda laukumā vadībā izvirzīja Nabī Keitā, taču jau divas minūtes vēlāk meksikāņi atspēlējās. Rohelio Funess bija manīgākais vārtu priekšā pēc standartsituācijas izspēles.

Uzvaru liverpūliešiem spēles pirmajā pieliktajā minūtē panāca Robertu Firminu, pielabojot uz vārtiem lidojošu bumbu pēc rikošeta no Trenta Aleksandra-Arnolda sitiena.

Jau ziņots, ka otrdien kā pirmā finālā iekļuva Dienvidamerikas čempione Riodežaneiro "Flamengo", kas pusfinālā ar 3:1 (0:1) pārspēja Saūda Arābijas komandu "Al-Hilal".

21.decembrī vispirms spēlē par trešo vietu tiksies "Monterrey" ar Saūda Arābijas komandu "Al-Hilal", bet vēlāk tiks noskaidrots uzvarētājs "Liverpool" un "Flamengo" mačā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piekto vietu izcīnījusi Tunisas "Esperance" no Tunisijas, kas ar 6:2 (4:1) sagrāva mājinieci "Al-Sadd".

Pasaules klubu kausā piedalās FIFA konfederāciju kontinentu prestižāko turnīru čempiones, kā arī rīkotājvalsts čempionāta uzvarētāja.

Iepriekšējos trīs gadus turnīrā uzvarēja Spānijas klubs Madrides "Real".

FIFA Klubu pasaules kauss norisinās katru gadu un tajā piedalās septiņas vienības. Pēc diviem gadiem Klubu pasaules kauss tiks paplašināts līdz 24 komandām un tas norisināsies vasarā, nevis decembrī, kā tas bijis iepriekšējos gados.

FIFA Klubu pasaules kauss, kurā piedalās turnīra rīkotāja un sešas konfederāciju čempiones, tiek izcīnīts kopš 2000.gada. Līdz šim turnīri norisinājušies Āzija, Āfrikā un Dienvidamerikā. 2001.gadā kausa izcīņu bija ieplānots aizvadīt Spānijā, taču dažādu iemeslu dēļ turnīrs tika atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi