Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Beļajevs: tabula atspoguļo patiesos spēku samērus

Neizšķirts 0:0 sestdien spēlē ar Norvēģijas futbolistiem Latvijas U-19 izlasei sniedza nelielu morālu gandarījumu pēc zaudējumiem Francijai (1:4) un Rumānijai (0:2). Vienīgo ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru Ukrainā ieguva turnīra saimnieki francūži.

"Tabula ir godīga," U-19 izlases galvenais treneris Vladimirs Beļajevs piekrita, ka rezultāti atspoguļo reālo spēku samēru. Tas gan nenozīmē, ka Latvijas komanda nevarēja nospēlēt labāk. "Francija bija galvas tiesu pārāka. Ar Rumāniju un Norvēģiju cīnījāmies kā līdzīgi, lai gan futbolā tās ir lielu soli mums priekšā — labāka sistēma, atlase, pašu futbolistu attieksme, laukumi, klimats, ekonomika, lielāka apkārtējo interese. Francijā un Rumānijā individuāli spēcīgi futbolisti aug cits pēc cita, mums labi ja izaug viens četros gados — Verpakovskis, Cauņa, domāju, būs arī Karašausks."

Francijas U-19 izlases spēku Beļajevs salīdzinātu ar LMT virslīgas komandu Liepājas metalurgs. Ar piebildi, ka francūži ir tehniskāki. Līdzīgam salīdzinājumam piekrita arī Tranzīta pussargs Artūrs Zjuzins. "Individuāli ļoti meistarīgi, katrs bija gatavs ņemt spēli uz sevi, plašs tehniskais arsenāls. Virslīgā tik tehnisku futbolistu nav."

Rezumējot turnīru Kānā, Zjuzinam palikusi līdz galam nepadarīta darba sajūta. "Gribējās nospēlēt labāk. Varēja būt neizšķirts ar Rumāniju. Ielaidām divus vārtus triju minūšu laikā. Ar Franciju nebija variantu. Spēlē ar norvēģiem bijām tuvāk trim punktiem nekā pretinieki, kuriem uzvara garantētu vietu finālā. Nesaprotu, kā norvēģi uzvarēja Francijas komandu. Mums bija izdevības gūt vārtus, bet labi spēlēja vārtsargs." Artūrs secinājis, ka vēl vairāk jātrenējas un jātic saviem spēkiem, lai tuvotos atlētisko un tehnisko francūžu meistarībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eiropas U-19 futbola čempionāts

Kvalifikācijas 2.kārta

5.grupa. Latvija — Norvēģija 0:0, Rumānija — Francija 0:3.

Francija 3 2 0 1 8-3 6
Norvēģija 3 1 2 0 3-2 5
Rumānija 3 1 1 1 3-4 4
Latvija 3 0 1 2 1-6 1

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi