Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bijušais futbola virslīgas vadītājs Malnačs turpmāk darbosies LFF

Līdzšinējais Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta izpilddirektors Normunds Malnačs turpmāk būs Latvijas Futbola federācijas (LFF) Mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītājs, vēsta LFF. Šāda nodaļa izveidota pēc LFF restrukturizācijas veikšanas.

Malnačs kopš 2006.gada strādāja par Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam daļēji piederošās Anglijas komandas "Blackpool" direktoru, bet virslīgas izpilddirektora amatā viņš aizvadīja divas sezonas.

"No pilnīgi tukšas vietas izdevās radīt darbojošos organizāciju ar finansiālu pamatu. Ņemot vērā visus apstākļus, uzskatu, ka izdevās izdarīt daudz," Malnačs izteicies intervijā Futbola federācijai. "Protams, ne viss gāja gludi, bet noteikts un paliekošs progress virslīgas attīstībā tika veikts."

Malnačs atzina, ka viņš noguris no darbības faktiski vienatnē un vēlējies pievienoties "lielākai organizācijai ar lielākām iespējām un perspektīvām". "Uzsākot darbu virslīgā, nācu ar pārliecību, ka federācija nestrādā pietiekami labi. Tomēr laika gaitā pārliecinājos, ka, skatoties sistēmiski uz Latvijas futbola saimniecību - futbolisti, treneri, tiesneši, infrastruktūra, klubi, masu mediji, futbola funkcionāri, pēdējie nav vājākais posms sistēmā. Šodienas Latvijas futbola līmenis ir iepriekšminēto faktoru mijiedarbības rezultāts."

Kā zināms, par Malnača aizstājēju virslīgas vadītāja amatā kļuvis Emīls Latkovskis, kurš līdz šim futbola aprindās nav plaši pazīstams, taču aktīvi līdzdarbojies dažādos ar futbolu, arī virslīgu, saistītos projektos.

Malnačs izteicās, ka Latkovskis ir laba kandidatūra izpilddirektora amatam. "Ja viņš saņems klubu atbalstu, viņam izdosies veiksmīgi turpināt manis iesāktos projektus un veiksmīgi attīstīt virslīgu tālāk."

Kā savus pirmos darbus LFF Malnačs nosaucis Baltijas kausa un pirmās līgas turnīru publicitātes līmeņu palielināšanu.

"Kā jaunus produktus vēlos attīstīt elektronisku mēneša futbola žurnālu, LFF gadagrāmatu un dokumentālo filmu par 2004.gada Eiropas čempionātu," stāstīja Malnačs. "Protams, jāmeklē sponsori un atbalstītāji, jāuzraksta LFF Komunikāciju un mārketinga stratēģija. Darba ir pietiekami - LFF tēls nepelnīti ir nepietiekami labs un jāiemācās parādīt savi labie darbi un veiktās reformas."

"Tuvākie gadi nebūs viegli. Valsts tikai atgūstas no milzīgas ekonomiskas krīzes - nepieciešamas apjomīgas investīcijas sporta infrastruktūrā, ap 200 000 iedzīvotāju pametuši valsti - tie ir mūsu potenciālie līdzjutēji, sponsori, futbolisti," secināja Malnačs. "Futbols ir neapšaubāms līderis absolūti lielākajā daļā pasaules valstu - panākumu sasniegšanā visur tiek investēti astronomiski cilvēku un finanšu resursi. Piemēram, 100.vieta pasaulē futbolā no sportiskā viedokļa būtu vērtējama tāpat kā desmitā vieta, teiksim, basketbolā vai hokejā. Neapšaubāmi, Latvijas futbola izlases kvalificēšanās Eiropas čempionāta finālturnīram Portugālē 2004.gadā ir lielākais Latvijas otrās neatkarības sporta sasniegums, kuru būs ļoti grūti atkārtot."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi