Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izraida divus trenerus, Liepājas futbolisti sasniedz Ziemas kausa finālu

Latvijas čempione Liepāja Latvijas Futbola virslīgas (LFV) rīkotā SMScredit.lv Ziemas kausa pusfināla spēlē emocijām bagātā cīņā ceturtdien ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Rīgas Skonto, iekļūstot sacensību finālā.

Liepāja jau mača piektajā minūtē izvirzījās vadībā, kad vārtus guva Oskars Kļava. Piecas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām Skonto uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis nopelnīja 11 metru soda sitienu. To devās izpildīt Edgars Jermolajevs, pēc kura sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu, līdz ar to Skonto neizdevās panākt neizšķirtu.

Savukārt pirmā puslaika beigās izcēlās konflikts starp Skonto galveno treneri Tamazu Pertiju un vienu no Liepājas treneriem Mareku Zuntneru. Pertija agresīvi noskaņots aizgāja līdz Liepājas komandas soliņam. Klāt pieskrēja mača tiesneši un centās emocijas apslāpēt, kā arī abiem treneriem lika atstāt vienību soliņus.

Ziemas kausa finālā Liepāja spēlēs pret seškārtēju Latvijas čempioni Ventspils, kas trešdien pusfinālā ar 1:0 uzveica Jelgavu. Kurzemes derbijs šajā turnīrā jau norisinājās pašā šī mēneša sākumā, kad panākumu ar 2:0 izcīnīja liepājnieki.

Liepāja finālmačā gan spēlēs ar citu sastāvu, jo komanda nākamnedēļ dosies uz treniņnometni Turcijā.

Turnīra fināls gaidāms nākamnedēļ sestdien, 20.februārī, savukārt divas dienas pirms tam par trešo vietu cīnīsies Jelgava un Skonto.

Kā zināms, pusfinālos par 5.-8.vietu šonedēļ Jūrmalas Spartaks ar 1:0 pārspēja Daugavpili, bet pagājušās sezonas pirmās līgas čempione Riga ar 3:2 pārspēja Metta/Latvijas Universitāte komandu.

Turnīrs norisinās Skonto hallē. Visas spēles par vietām tiks aizvadītas nākamajā nedēļā.

Kā zināms, Ziemas kausa izcīņas uzvarētājs saņems balvu 6000 eiro vērtībā no virslīgas tehniskā partnera Nike.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas ceturto reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils Daugava, kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo Ventspils komandu, bet iepriekšējos divus gadus turnīrā triumfēja Skonto.

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja Liepāja, bet turnīra debitante Gulbene pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta, līdz ar to virslīgas sezona turpinājās vien ar septiņu vienību līdzdalību.

Latvijas titulētākā futbola komanda Skonto arī šoziem cīnās ar ievērojamām finanšu problēmām, tāpēc par tās nākotni pagaidām vēl nav skaidrības. Kaut vienība sedza parādus pret LFV, tāpēc saņēma atļauju startēt Ziemas kausā, tā vēl joprojām kā vienīgā nav saņēmusi licenci dalībai virslīgas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi