Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas čempione Riga tēmē uz lieliem panākumiem Čempionu līgā

UEFA Čempionu līgā šonedēļ tiks aizvadīta pirmā kvalifikācijas kārta, un cīņā iesaistīsies arī Latvijas komanda Riga, pašreizējo Latvijas čempioni, kura Eiropas prestižākajā klubu turnīrā debitēs ar cīņu pret īru Dundalk un klusām cerībām par pavisam augstiem panākumiem. Pagaidām gan Riga Eiropas mērogā ir nezināms lielums, attiecīgi arī sporta totalizatora Betsafe izliktie koeficienti par tās uzvaru ir visai augsti.

Riga savā Eirokausu debijas sezonā spēja parādīt zobus spēcīgajai Sofijas CSKA un zaudējums Eiropas līgā tika ciests tikai pendelēs, neskatoties uz vārtsarga Roberta Ozola varoņdarbiem. CSKA aizbrauca atpakaļ uz Bulgāriju ar veseliem nerviem, bet Riga dominēja sezonas atlikušajā daļā Latvijā, kļūstot par čempioni.

Arī pēc šīs sezonas pirmās puses Riga ir Latvijas čempionāta līdere, bet šeit noteikti vērts uzsvērt, ka Virslīga Eiropas futbolā nebūt nekotējas nekur augstu, un Latvijas izlases pēdējo gadu neveiksmes situāciju vietējā futbola reputācijas ziņā nebūt neuzlabo. Attiecīgi arī Riga netiek sagaidīta kā komanda, kas gatava lielām uzvarām Eiropas mērogā.

Betsafe bukmeikeri par pirmās spēles favorīti visai izteikti uzskata Īrijas Dundalk vienību, kurai arī savs vietējais čempionāts risinās pilnā sparā, un kurā tā ieņem stabilu pirmo vietu, par astoņiem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju. Dundalk nav zaudējusi jau 16 spēlēs pēc kārtas, un bukmeikeri uz tās uzvaru piedāvā koeficientu 1.76.

Riga bosi klusībā sapņo, ka Skonto stadionā varēs uzņemt Čempionu līgas grupu turnīra spēles. Šobrīd, protams, līdz tam tik tālu kā līdz Mēnesim, taču raķetei degviela pamazām tiek vākta. Riga neskopojas ar līdzekļiem un aicina citu leģionāru pēc cita, un jāatceras, ka Čempionu līgā, atšķirībā no Virslīgas, nekāda leģionāra limita nav. Attiecīgi pret Dundalk varētu redzēt jau nedaudz citādu Riga sastāvu.

 Riga ir atlasīts “uz papīra” ļoti spēcīgs sastāvs, kurš teorētiski ir pat spēcīgāks nekā Īrijas čempionei. Koeficients uz Riga uzvaru viesos ir 4.50, bet iespēja, ka tiks gūti vismaz vieni vārti, saņēmusi koeficientu 1.65. Dažus futbola līdzjutējus gan varētu nobaidīt Riga pēdējo maču rezultāti, zaudējot Jelgavai un spēlējot 0:0 pret Valmieru, diviem nebūt ne Virslīgas grandiem. Taču Riga šīs spēles var pievienot nepatīkamo izņēmumu sarakstam (Pertijas Valmieru šosezon tā arī vēl ne reizi nav izdevies apspēlēt) un tēmēt vismaz uz dubultiespēju, kurai ir koeficients 1.92.

Īrijas komanda Dundalk ir trīspadsmitkārtēja valsts čempione, kuras vēsture ir nesalīdzināmi plašāka nekā Rīgas komandai. Dundalk Eiropas kausā debitēja jau tālajā 1963. gadā un pēc tam regulāri spēlēja dažādos UEFA turnīros. Tās lielākais panākums turklāt sasniegts salīdzinoši nesen – 2016./17. gada sezonā īri prata pārvarēt divas atlases kārtas Čempionu līgā un tika pie tiesībām spēlēt Eiropas līgas grupu turnīrā. Tajā Dundalk palika pēdējā vietā grupā, taču par izgāšanos grūti runāt – cīnoties ar Zenit, AZ un Maccabi,  nevienā spēlē Dundalk nezaudēja ar vairāk nekā vienu vārtu starpību.

Tikmēr pagājušajā sezonā Dundalk pirmajā kārtā tikās ar citu Baltijas komandu, proti, Igaunijas komandu Levadia, ar ko spēkojās Eiropas līgā. Igauņi tika pieveikti ar 2:1 un 1:0, bet pēc tam neizdevās pārspēt Kipras Larnaca.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi