Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas čempioni futbolā Spartaks saņem tehnisko zaudējumu un 700 eiro sodu

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) pirmdien oficiāli piešķīra tehnisko zaudējumu Latvijas čempionam Jūrmalas Spartakam.

Tehniskais zaudējums arī vairākām pirmās līgas vienībām, kas nespēja sagatavot spēļu laukumus pirms sestdien notikušajām cīņām.

Sestdien nenotika viena SynotTip Latvijas futbola virslīgas spēle, kurā čempionvienībai Spartaks bija plānots uzņemt Riga komandu, kā arī trīs mači komanda.lv pirmās līgas čempionātā, kuros turklāt bija jāizšķiras otrās vietas liktenim.

Pirmdien Spartaka komanda saņēma tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:3, kā arī 700 eiro lielu naudas sodu.

Tikmēr pirmajā līgā tehniskos zaudējumus un 500 eiro naudas sodus saņēma čempione Babīte, kā arī RTU un Skonto komandas. Visos šajos gadījumos secināts, ka nepastāvēja objektīvi apstākļi, kas liegtu savlaicīgi sagatavot laukumus.

Pirmās līgas čempionātā pirms pēdējās kārtas otrajā vietā esošā Olaines/Super Novas komanda par punktu apsteidza tuvāko konkurenti Audu, tomēr liktenis bija lēmis, ka laikapstākļu dēļ nevienai no šīm komandām nebija jādodas laukumā - olainiešiem bija plānots viesos spēkoties ar Skonto komandu, bet Audai - ar RTU, tomēr neviena no mājiniecēm nespēja nodrošināt laukumu pēc piektdien Rīgas apkārtnē piedzīvotās iespaidīgās snigšanas.

Līdz ar to tagad oficiāli kļuvis skaidrs, ka otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Olaines/Super Novas komanda, kas par punktu apsteidza Audu, un šonedēļ tai gaidāmas pārspēles ar virslīgā septīto vietu guvušo Mettas/Latvijas Universitātes vienību.

LETA jau vēstīja, ka Auda pēc maču atcelšanas izpaudās sociālajos tīklos.

"Olaine/Super Nova džeki, netērējiet vēl šodien saņemtās prēmijas par otro vietu. Mēs vēl ceram, ka Futbols (LFF) nāks pie prāta un medaļu liktenis tiks izlemts laukumā. Mēs esam pagodināti, ka Viktora (olainiešu galvenā trenera Viktora Ņesterenko) šikās kurpes baidās no godīgas cīņas ar mums!" Audas komanda sestdien ierakstīja savā Facebook profilā, izrādot neapmierinātību, ka turnīrs noslēdzies šādi.

Tagad Olaines vienība iesniegusi LFF DK sūdzību par Ņesterenko veltītajiem izteikumiem, ko komisija sola izskatīt pēc papildu informācijas saņemšanas.

Svētdien tika atcelta arī dublieru čempionāta spēle starp Riga/ŠFS un Spartaks-2 komandām, tomēr, tā kā šajā gadījumā secināts, ka rīdzinieki centās sagatavot laukumu, viņiem kopā ar tehnisko zaudējumu piemērots vien 250 eiro sods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi