Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas čempions futbolā: Spēlētāja vidējā alga Latvijā ir aptuveni 1500 eiro mēnesī

Latvijas futbolista vidējā alga SynotTip Latvijas futbola virslīgā ir aptuveni 1500 eiro, taču pēdējā laika tendence, kad čempionātā ir parādījušās divas naudīgas komandas, liek cerēt, ka atalgojums varētu palielināties, uzskata Latvijas futbolists Andrejs Kiriļins, kurš aizvadītajā sezonā ar Jūrmalas Spartaku kļuva par valsts čempionu, bet ziemā atgriezās Jelgavas komandā, kuru pārstāvēja jau iepriekš.

"Algas Latvijas futbolistiem ir zemas, taču finansiāli turīgu komandu kā Riga un RFS parādīšanās, varbūt, mainīs atalgojuma tendenci un tā palielināsies. Riga komandu sponsorē cilvēki no Krievijas, bet aiz RFS stāv stabila Latvijas firma. Tieši šajos klubos šobrīd var saņemt lielāko atalgojumu, bet citās komandās spēlētāji saņem aptuveni 1500 eiro mēnesī," intervijā Krievijas portālam Kazanfirst.ru sacījis Kiriļins.

Futbolists norādīja, ka ar tādu atalgojumu Latvijā var uzturēt ģimeni, taču tad jādzīvo bez jebkādām izšķērdībām. "Atkārtošos, taču ir cerība, ka tuvākajos gados izdosies lauzt šo situāciju. Ar Riga parādīšanos daudzi futbolisti pārcēlās uz turieni, saņemot labu naudu, tāpēc citi klubi lēnām nāks klāt, jo viņiem jābūt konkurētspējīgiem," piebilda spēlētājs.

Patlaban 21 gadu vecais Kiriļins arī norādījis, ka pēdējos piecos gados Latvijas čempionāta līmenis pakāpeniski ir audzis. "Ir aizgājušas dažas komandas simboli, tas pats Skonto, taču dotajā brīdī šajā [virslīgas] turnīrā spēlē aptuveni pēc spēka vienādas komandas. katra komanda otrai var atņemt punktus. Tam pierādījums ir Jūrmalas Spartaka izcīnītais čempionu tituls. Tāpat parādījušās komandas ar naudu Riga un RFS, kuras strauji ielaužas cīņā par godalgotām vietām," vietējo čempionātu vērtēja futbolists.

Kiriļins kopā Jelgava komandu 2015.gadā izcīnīja Latvijas kausu un ieņēma trešo vietu virslīgā, bet pērn ar Spartaku kļuva par valsts čempionu. Aizvadītajā sezonā Kiriļins 21 spēlē guva divus vārtus.

Pēc gada pārtraukuma Kiriļins atkal spēlēs Jelgavas klubā, jo tur jūtas kā mājās. "Jelgavai ir ļoti labs kolektīvs, teicama infrastruktūra, treniņu laukumi. Arī organizatoriskā ziņā un ar kluba vadību viss ir pilnīgā kārtībā. Tieši tāpēc es atteicos no komandas, kura spēlēs UEFA Čempionu līgā. Jelgavā ir ļoti cilvēciska attieksme pret futbolistiem, un tur domā ar galvu. Spartakā tā nebija, jo tur ir lielas problēmas kluba vadībā. Arī algu tur maksāja tikai sākumā, pēc tam bija mūžīga algas aizkavēšanās. Es nebūtu pārgājis uz Spartaku, ja vien to pērn netrenētu Oļegs Kubarevs. Viņš ir viens no labākajiem speciālistiem, ar kuriem esmu strādājis," atgriešanos Jelgavā komentēja Kiriļins.

Karjeras laikā Kiriļins paspējis uzspēlēt arī Liepājas Metalurgā un Slovākijas vienībā Zlates Moravces Vion. Tāpat viņš pārstāvējis Latvijas U-21 izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi