Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuva zaudē vietu UEFA Nāciju līgas C divīzijā

Lietuvas futbola izlase svētdien zaudēja vietu UEFA Nāciju līgas C divīzijā.

Lietuva ar 1:4 (0:3) savā laukumā piekāpās Melnkalnei, zaudējot teorētiskas izredzes saglabāt vietu C divīzijā.

Tas nozīmē, ka Lietuva nākamajā sezonā spēlēs D divīzijā, kur šobrīd cīnās Latvija.

Vēl citā mačā vietu augstākajā A divīzijā zaudēja Polija, kas savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Itālijai.

Vienīgos vārtus Itālijas izlases labā guva otrā puslaika otrajā kompensācijas laika minūtē guva Kristiano Biragi, bet poļu zvaigzne Roberts Levandovskis jau sešas spēles pēc kārtas izlasē nav spējis gūt vārtus.

Latvijas pārstāvētās D divīzijas 3.grupas mačos Azerbaidžāna cīnījās 1:1 (0:1) ar Maltu, bet Fēru salas ar 1:1 (0:1) spēlēja pret Kosovu. 3.grupā līdere ir Kosova, kas četrās spēlēs sakrājusi astoņus punktus.

Tikmēr Krievija B divīzijas mačā ar 2:0 (1:0) pārspēja Turciju. Līdz ar to turkiem zuda cerības cīnīties par iespēju iekļūt A divīzijā. Krievijai 2.grupā ir septiņi punkti trīs spēlēs, kamēr Turcijai ir trīs, bet Zviedrijai viens.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas valstsvienība D divīzijas pirmās grupas spēlē savā laukumā sestdien nospēlēja 1:1 ar Kazahstānu, bet Gruzija savā laukumā ar 3:0 pārspēja Andoru.

Šīs grupas kopvērtējumā Gruzijai ir maksimāli iespējamie deviņi punkti trīs spēlēs, kamēr ar diviem punktiem seko Latvija, Kazahstāna un Andora.

Latvijas izlase nākamo spēli aizvadīs jau otrdien savā laukumā pret Gruziju, kas teju jau ir nodrošinājusi pirmo vietu grupā.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām vienībām, tām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā nevis šī gada septembrī. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi