Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc meitas nāves Enrike atgriezies Spānijas izlases vadītāja amatā

Par Spānijas futbola izlases galveno treneri otrdien iecelts Luiss Enrike, kurš šajā amatā aizvietos Roberto Moreno, vēsta Spānijas Futbola federācija (RFEF).

Moreno pie valstsvienības stūres stājās šī gada jūnija, kad no amata atkāpās Enrike, kurš nolēma laiku veltīt savai meitai, kura cīnījās ar kaulu vēzi. Meita Šana vēlāk augustā nomira.

"Šodien varam apstiprināt, ka Enrike atgriežas savā postenī," preses konferencē teica RFEF prezidents Luiss Ruvjaless. 

Organizācijas prezidents arī atklāja, ka līgums ar Enriki noslēgts līdz 2022.gada Pasaules kausam (PK), kas norisināsies Katarā, bet to vai Moreno tiks piedāvāts iepriekšējais amats trenera asistenta amatā, esot atkarīgs no Ruvjalesa.

Abi speciālisti iepriekš kopā vadīja Barcelona, Vigo Celta un AS Roma komandas, taču amata zaudēšana manāmi aizskārusi Moreno.

"Enrike no amata atkāpās tāpēc, ka gāji cauri notikumiem, ko nevēlētos neviens tēvs," teica Ruvjaless. "Viņš vienmēr ir bijis vadošais mūsu komandas treneris, un tā tas paliks arī līdz Katarā gaidāmajam Pasaules kausam."

Enrike par Spānijas valstsvienības treneri kļuva pērn pēc PK beigām. Tikmēr Moreno pēc otrdienas 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējās spēles, nedevās uz preses konferenci un priekšlaicīgi pameta ģērbtuvi. Tāpat viņš otrdien neieradās uz tikšanos ar RFEF prezidentu.

"Mums šorīt pulksten desmito bija paredzēta tikšanās ar Moreno. Viņa vietā ieradās divi advokāti," teica Ruvjaless.

Pats Moreno iepriekš septembrī pauda, ka ar lielāko prieku atkāpsies no galvenā trenera amata, ja Enrike nolems atgriezties pie izlases. Tomēr pastāv iespēja, ka speciālists cerēja uz lielāku caurskatāmību amatu maiņā.

Pats Ruvjaless gan noraidīja baumas, ka treneru izvēle notiktu negodīgi, jo oktobrī sarunas notika ar abiem treneriem. "Jau iepriekš bija skaidrs, ka tiklīdz Enrike būtu gana gatavs atgriezties, visas durvis viņam būtu atvērtas. Par to esmu bijis godīgs, tāpēc nevienam nevajadzētu justies aizvainotam," teica Ruvjaless.

"Pateicamies Moreno par ieguldīto darbu, kas mūs ļoti apmierināja. Taču neslēpšu, ka tieši Moreno bija tas, kurš mums paziņoja, ka Enrike būtu gatavs atgriezties amatā."

Spānija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā bija pārliecinoši pirmā savā apakšgrupā, kas nozīmē, ka veicot izlozi, spāņi būs viena no izsētajām komandām. Spānijas valstsvienība kvalifikācijas turnīrus teju vai regulāri pārvarējusi bez grūtībām, taču kopš 2012.gada, kad tā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionātā, ne reizi nav izdevies tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi