Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Spānija gūst desmit vārtus un sagrauj Taiti valstsvienību Konfederāciju kausa spēlē

Pie graujošas uzvaras Konfederāciju kausa futbolā B apakšgrupas otrajā kārtā ceturtdien tikusi pašreizējā pasaules un Eiropas čempione Spānija, kas ar rezultātu 10:0 (4:0) sagrāva Taiti izlasi. 

Pirms cīņas jau bija paredzams, ka Taiti komandai viegli neklāsies, jo tā FIFA rangā ieņem vien 138.vietu, kamēr Spānijas futbolisti ir pirmie. 

Cīņas rezultāts tika atklāts jau piektajā minūtē, kad precīzs bija spāņa Fernando Torresa raidījums. Tomēr līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida gandrīz pusstunda, tikmēr Taiti valstsvienība centās nepadoties un par cīņas gribu izpelnījās skatītāju simpātijas. 

Taču komandai, kurā lielākoties spēlē amatieri, pirmā puslaika noslēgums aizritēja pagalam bēdīgi. Vispirms 31.minūtē Davids Silva guva savus pirmos vārtus spēlē, bet vēl pēc divām minūtēm ar precīzu raidījumu sekoja Torress, kuram sešas minūtes vēlāk pievienojās Dāvis Vilja, nodrošinot pārliecinošu vadību ar 4:0. Līdz ar to mača rezultāts bija izšķirts, atlika vien nospēlēt otro puslaiku, lai noskaidrotu galarezultātu. 

Tajā Spānijas valstsvienība pamanījās gūt vēl sešus vārtus, no kuriem pa diviem guva Toress un Vilja.

Kā ziņots, Spānija izcīnīja uzvaru arī apakšgrupas pirmajā cīņā, kad ar rezultātu 2:1 (2:0) uzvarēja Urugvaju. Pateicoties divām uzvarām tikpat mačos, spāņi atrodas B grupas galvgalī, taču teorētiski vēl var neiekļūt turnīra pusfinālā. 

Tikmēr krietni aizraujošāka izvērtās šīs grupas otrā spēle, kur spēkiem mērojās Nigērija un Urugvaja.

Mača rezultāts tika atklāts cīņas 19.minūtē, kad precīzs bija urugvajietis Djēgo Lugano, tomēr astoņas minūtes līdz puslaika pārtraukumam Nigērija prata atbildēt ar savu vārtu guvumu, kad trāpīgs izrādījās Džons Obi Mikels. 

Puslaika pārtraukumā vienības devās pie neizšķirta rezultāta, bet pēc tā cīņas 51.minūtē Urugvajas valstsvienībai vadību atguva tās uzbrukuma līderis Djego Forlans. Zīmīgi, ka ceturtdien šis spēlētājs aizvadīja 100.spēli valstsvienības rindās, un šis Forlanam bija 34.vārtu guvums izlases rindās. 

Pateicoties uzvarai, Urugvaja divās spēlēs izcīnījusi trīs punktus - tikpat, cik Nigērija, kas pirmajā kārtā pārspēja Taiti izlasi. 

Lai saglabātu cerības iekļūt pusfinālā, Nigērijai nākamajā cīņā jāuzvar spāņi, bet Urugvajai pārliecinoši jātiek galā ar Taiti. 

Konfederāciju kauss jau ierasti notiek gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra. 2014.gada Pasaules kausa izcīņa no nākamā gada 12.jūnija līdz 13.jūlijam risināsies Brazīlijā. 

Konfederāciju kausa izcīņa notiek sešās Brazīlijas pilsētās, bet Pasaules kausa finālturnīra spēles tiks aizvadītas 12 valsts pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi