Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Spānijas futbolisti sagrauj Itāliju Eiropas čempionāta finālā

Spānijas futbola izlase svētdien Kijevas Olimpiskajā stadionā ar 4:0 sagrāva Itāliju Eiropas čempionāta futbolā finālspēlē, otro reizi pēc kārtas kļūstot par kontinenta čempioniem. Spēles rezultātu 14.minūtē atklāja Davids Silva, 41.minūtē jau 2:0 panāca Hordi Alva, bet punktu mačam pielika uz maiņu uznākušie Fernando Torress un Huans Mata, kuri precīzi sita 84. un 88.minūtē.

Pirmajās minūtēs uzbruka Itālijas izlase, tomēr tā bija īsa ofensīva un drīz vien pārsvaru pārņēma Spānijas izlase, kas arī izveidoja pirmo patiesi bīstamo momentu, kad desmitajā minūtē Andress Injesta sita no soda laukuma robežas, bet bumbas lidoja nedaudz pāri vārtiem. Savukārt 14.minūtē Spānija arī atklāja rezultātu - Injesta iespēlēja soda laukumā Franseskam Favregasam, kurš no pašas soda laukuma robežas uzcēla bumbu uz galvas Silvam un tas to ieraidīja vārtos.

Pēc zaudētajiem vārtiem Itālijas izlase pārņēma iniciatīvu, bet pārliecinoši darbojās spāņu aizsardzība un vārtsargs Ikers Kasiljass. 25.minūtē spēles pirmo brīdinājumu nopelnīja Herards Pikē, kurš laukuma centrā rupji nopļāva Antonio Kasāno, bet kopumā cīņas gaida izlīdzinājās un bīstamus momentus komandām neizdevās izveidot, tomēr pārsvars piederēja Itālijai.

Spānijas izlase ilgāku laiku ar bumbu pretinieku soda laukumā uzturējās tikai retumis, bet tajos brīžos centās to pieturēt. Tieši tāpēc negaidīta bija Spānijas izlases rezultāta pārsvara dubultošana - ātrā uzbrukumā pēc vārtsarga Kasiljasa un Ksavi piespēlēm bumba nonāca pie aizsarga Alvas, kurš izgājienā pret Bufonu guva savos karjeras pirmos vārtus Spānijas izlasē un panāca 2:0. Puslaika izskaņā itāļu agresivitāti pierādīja Andrea Barzagli nopelnīts brīdinājums, bet cīņas rezultāts vairs nemainījās.

Otrais puslaiks iesākās ļoti aktīvā cīņā, abām komandām īsā laikā izveidojot vairākus ļoti bīstamus vārtu gūšanas momentu. Jau pirmajā minūtē tikko uz maiņu uznākušais Antonio di Natale pēc centrējuma sita nedaudz pāri vārtiem ar galvu, bet pusotru minūti vēlāk vienīgi Bufons glāba itāļu vārtus pēc Favregasa uzbrukuma soda laukumā. Turpinājumā atkal uzbrukums bija spāņiem, bet 51.minūtē ļoti bīstamu momentu izveidoja arī Itālija, kad Spānija neveiksmīgi veidoja mākslīgo aizmuguri, bet di Natalem ar nevienu no diviem sitieniem tā arī neizdevās pārspēt Kasiljasu.

Līdz 56.minūtei Itālijas izlase izdarīja visas atļautās spēlētāju maiņas, bet jau piecas minūtes vēlāk traumu guva pirms brīža uz maiņu uznākušais Tjagu Mota, kurš laukumu pameta uz nestuvēm un vairs tā arī neatgriezās spēlē. Līdz ar to itāļi palika mazākumā. Spēle kopumā bija nomierinājusies, Spānijai kontrolējot un pat turot bumbu, bet Itālijai cenšoties atbildēt ar pretuzbrukumiem.

Spēle ritēja mierīgi, bet brīžiem komandām izdevās uzplaiksnījumi un 79.minūtē ļoti tuvu gūtajiem vārtiem bija Spānija, tomēr tās pretuzbrukumā tika konstatēta aizmugure. Tas gan Spānijai neliedza pielikt punktu mačam, kad pēc itāļu kļūdas viens pret vārtiem izskrēja vien piecas minūtes iepriekš laukumā iznākušais Torress un panāca 3:0. Savukārt vēl pēc brīža vēl viens rezervists Mata panāca 4:0, kad ļoti labā epizodē ar piespēli nepaskopojās Torress. Šādi arī cīņa noslēdzās.

Spānijas futbolisti izcīnījuši savu trešo Eiropas čempionu trofeju (1964, 2008, 2012), šajā rādītājā nu dalot pirmo vietu ar vāciešiem, kuriem arīdzan ir trīs kontinenta tituli.  

Spānijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālmačā: Ikers Kasiljass, Alvaro Arveloa, Herards Pikē, Serhio Ramoss, Hordi Alva, Ksavi Ernandess, Serhio Buskets, Ksavi Alonso, Davids Silva (Pedro Rodrigess, 59.min.), Fransesks Favregass (Fernando Torress, 75.min.), Andress Injesta (Huans Mata, 87.min.).

Itālijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālmačā: Džanluidži Bufons, Ignacio Abate, Andrea Barzagli, Leonardo Bonuči, Džordžo Kjelīni (Frederiko Balcareti, 21.min.), Andrea Pirlo, Klaudio Markisjo, Daniēle de Rosi, Mario Balotelli, Antonio Kasāno (Antonio di Natale, 46.min.), Rikardo Montolīvo (Tjagu Mota, 56.min.).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EURO 2012 fināls.

Spānija - Itālija 4:0 (2:0)
Vārti: Silva 14', Alba 41', Toress 84', Mata 88'

Bumbas kontrole(%): 52-48
Sitieni (vārtu rāmī): 14(9) - 11(6)
Stūra sitieni: 3-3
Aizmurgures: 3-3
Dzeltenās kartītes: 1-1

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi