Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Spānijas un Itālijas izlases noskaidro Eiropas čempionus futbolā

Svētdien Polijā un Ukrainā notiekošā Eiropas futbola čempionāta finālturnīra izšķirošajā spēlē savā starpā tiekas esošā kontinenta un pasaules čempionvienība Spānija un Itālija. Mačs Kijevas Olimpiskajā stadionā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās C apakšgrupas turnīrā 10.jūnijā, mačam noslēdzoties neizšķirti 1:1. Itāliju spēles 61.minūtē vadībā izvirzīja di Natale, bet Sesks Favregass jau dažas minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja.

Finālspēli pārraudzīs galvenais tiesnesis no Portugāles Pedru Proensa, bet mača delegāts būs Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Pēc uzvaras 2008.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Spānijas izlase var kļūt par pirmo nacionālo futbola vienību vēsturē, kas uzvarējusi trīs galvenajos starptautiskajos turnīros pēc kārtas. Tāpat līdz šim neviena izlase nav pratusi uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Iepriekš Spānijas futbolisti Eiropas čempionātā uzvarēja arī 1964.gadā, kamēr Itālijai tas līdz šim padevies vienu reizi - 1968.gadā. 

Komentējot gaidāmo finālu, Spānijas izlases galvenais treneris Visente del Boske uzsvēra, ka neuzskata sevis vadīto komandu par favorītiem: "Mēs nedrīkstam atskatīties atpakaļ. Nedrīkstam domāt, ka vēsture kaut ko ietekmē," komentējot abu izlašu savstarpējās cīņas iepriekšējos turnīros, izteicās del Boske. "Itālijas izlase četras reizes ir triumfējusi Pasaules kausā, bet mums tas izdevās pirms diviem gadiem. Mums jāskatās tikai uz tagadni." 

Itālijas izlases kapteinis Džanluidži Bufons bija neapmierināts ar komandas sniegumu pusfinālā pret Vāciju (2:1), jo spēles beigās itāļi zaudēja vārtus un bija tuvu uzvaras izlaišanai: "Mums jābūt nobriedušākiem. Komandai jāsaprot viena svarīga lieta - lai arī futbols ir spēle, iekļūstot Eiropas čempionāta finālā, futbols pārtop par kaut ko vairāk," sacīja Bufons. "It īpaši tas attiecas uz gados jaunajiem izlases spēlētājiem, jo pretējā gadījumā pieredzējušākie komandas biedri kļūst nikni."

Pēdējo četru gadu laikā abas izlases tikušās vairākkārt. Bez jau minētās spēles pirms trim nedēļām, valstsvienības pirms nepilna gada aizvadīja pārbaudes spēli, kurā ar 2:1 uzvarēja Itālija. Tāpat komandas tikušās pirms četriem gadiem Euro-2008 ceturtdaļfinālā, kurā pēc bezvārtu neizšķirta pamatlaikā un papildlaikā Spānija triumfēja pēcspeles sitienos ar 4:2. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi