Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Titulētais spāņu futbolists Ksavi Alonso pēc sezonas liks punktu karjerai

Titulētais spāņu futbolists Ksavi Alonso pēc šīs sezonas beigām liks punktu savai karjerai, ceturtdien savā mājaslapā paziņoja Minhenes Bayern pussargs.

Divkārtējais Eiropas čempions un 2010.gada pasaules čempions Alonso jau gada sākumā bija informējis Bayern kluba vadību, ka nevēlas pagarināt līgumu.

"Tas nav viegls lēmums, taču uzskatu, ka ir īstais brīdis. Labāk to darīt ātrāk, nekā vēlāk, taču tajā pat laikā jūtos ļoti labi. Gribu savu karjeru beigt, atrodoties virsotnē, un Bayern ir klubs, kas to var piedāvāt. Esmu lepns būt par daļu no šīs ģimenes," raksta Alonso.

Alonso Bayern pievienojās 2014.gada augustā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām, bet 2015.gada decembrī pagarināja līgumu vēl uz gadu līdz 2017.gada jūnijam.

Ar Vācijas grandu Alonso divas reizes kļuva par bundeslīgas čempionu.

Profesionāļa karjeru Alonso sāka 1999.gadā Sansevastjanas Real Sociedad komandā, 2003.gadā tiekot atzīts par Spānijas labāko futbolistu, bet no 2004. līdz 2009.gadam viņš spēlēja Anglijas klubā Liverpool, savukārt no 2009. līdz 2014.gadam pārstāvēja Madrides Real krāsas. 

Karjeras laikā Alonso klubu un valstsvienību līmenī ir ticis pie 16 tituliem. Viņš 2008. un 2012.gadā kopā ar Spānijas izlasi triumfēja Eiropas čempionātā, bet šiem turnīriem pa vidu ieguva arī Pasaules kausu. Izlasē viņš aizvadījis 114 spēles, bet pēc 2014.gada Pasaules kausa paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā.

Savukārt klubu līmenī Alonso divas reizes uzvarējis UEFA Čempionu līgā, 2005.gadā pārstāvot Liverpool, bet 2014.gadā ar Madrides Real komandu.

Zīmīgi, ka šobrīd 35 gadus vecais Alonso nav vienīgais Bayern futbolists, kurš sezonas beigās liks punktu karjerai. Līdzīgi lēmumu pieņēmis arī ilggadējais Bavārijas kluba kapteinis Filips Lāms, kurš, piedevām, var kļūt par nākamo Bayern treneri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi